Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken ABD ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiyor. 9-13 Ekim arasında ABD'deki aktivistler ve siyasetçilerle buluşacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal dünyada yalnız değil” dedi.

‘BAY KEMAL DÜNYADA YALNIZ DEĞİL’

6’lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı belirleyemediği bir dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'yi ziyaret edeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim günleri arasında Washington’da temaslarda bulunacak. Kılıçdaroğlu 4 günlük ABD ziyaretinde senatör, siyasetçi ve aktivistlerle görüşecek:

- (...) Biliyorum ki Bay Kemal dünyada yalnız değil. Çok sayıda Bay Kemal var dünyada. Ben de o Bay Kemallerin bir araya gelmesi ve daha hakkaniyetli bir dünyayı konuşması gerektiğine inanıyorum. Dünyada daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler, bu uğurda mücadele veren siyasi isimlerle görüşeceğim. Birlikte dünyayı nasıl daha yaşanılası bir yer haline getireceğimizi konuşacağız.


Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Kılıçdaroğlu, “Muhalefetteyken, prensip olarak iktidarla görüşmeyiz. Çünkü siz muhalefet olarak o masaya oturursanız, ancak icazet almak için oturursunuz. Bunu en iyi Erdoğan bilir. Ona sorun, söyler.” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun görüşeceği isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı ABD'li senatör Bernie Sanders ’ın olduğu belirtildi. CHP Genel başkanının bir grup Türk öğrencilerle de görüşmesinin planlandığı kaydedildi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu partisinin İzmir'de düzenlediği 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda parti yöneticilerine sitem dolu bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Artık karar verin" ifadelerini kullandı.

- Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrası CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından "Sayın Genel Başkanım her zaman yanınızdayım" paylaşımı yaptı.
# izmir # istanbul # abd # erdoğan # cumhurbaşkanı # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # Bir # Amerika Birleşik Devletleri # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu # Bernie Sanders # CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş