Demirtaş'tan ortak aday açıklaması

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden 6’lı masaya HDP’nin “ortak aday”da ısrarcı olduğu mesajını verdi. Halk TV’ye konuşan Demirtaş, “cumhurbaşkanı müzakere edilerek belirlenirse HDP kendi adayını çıkarmayacak” dedi. Demirtaş, açılım sürecindeki “Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” ifadesinin de "yanlış anlaşıldığını" savundu.


“KAPI SON SANİYEYE KADAR AÇIK TUTULACAK” 

Tekirdağ F Tipi cezaevinde tutuklu olan terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş, kargaşa içindeki 6’lı masaya bir kez daha ortak aday çağrısı yaptı. Demirtaş, cezaevinden Halk TV programcıları İpek Özbey, Barış Pehlivan, Fikret Bila ve Salim Şen’in sorularını yanıtladı. Eski HDP Eşbaşkanı ortak aday belirlendiği taktirde HDP’nin cumhurbaşkanı adayı belirlemeyeceğini söyledi:

- HDP geçen yıl 11 maddelik tutum belgesinde açık, şeffaf bir şekilde müzakere ederek ortaklaşacakları bir adayı desteklemeye hazır olduğunu açıklamıştı. Yani son dakikaya, son saniyeye kadar ortak adayda ısrarcı olunacak, kapılar açık tutulacak. Ben de bu yaklaşımı tümüyle destekliyorum. Eğer ortak adaylık süreci HDP’nin de görüş ve önerileri alınarak belirlenirse HDP kendi adayını çıkarmayacağını ilan etti ki bu mantığa uygun bir tutumdur.



Soru “ Kılıçdaroğlu aday olursa HDP destekler mi?”ydi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan söz etmedi Demirtaş, “bizim için isimden çok, ilkeler ve uzlaşma önemlidir” dedi.

“YANLIŞ ANLAŞILMAYA MÜSAİT BİR İFADEYDİ”

Demirtaş’a “cezaevinde ‘keşke’leriniz oldu mu?” sorusu da yöneltildi.

Dışarıda olsa  -Daha biz başkan Apo’nun heykelini dikeğiz.- sözünü daha farklı ifade edeceğini belirtti Selehattin Demirtaş, yanlış anlaşıldığını savundu:

- Bugün olsa kurmayacağım ya da o şekilde ifade etmeyeceğim bazı cümleler var. Örneğin ‘Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz’ ifadesi hem bağlamından koparılmaya hem yanlış anlaşılmaya çok müsait bir ifadeydi. (…) Aslında ben öyle heykel meraklısı biri değilimdir. Heykelini dikmeyi, mecazi anlamda kullanmıştım.



HDP'li Demirtaş, " Öcalan’ın kendisi de heykelinin dikilmesi meraklısı değil” diyerek PKK elebaşına mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.

# hdp # öcalan # kılıçdaroğlu # cezaevi # Bir # son # selahattin demirtaş # halk tv # demirtaş # ortak aday # Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş