İtalya'nın Kardeşleri Atlantik'i zora sokacak

2012 yılının Aralık ayında kurulan İtalya'nın Kardeşleri Partisi Atlantik karşıtı duruşuyla öne çıkıyor. Avrupa Birliği'ni eleştiren bir yapıya sahip olan parti, Avrupa bütünleşmesinin ulus devletleri zayıflattığı düşüncesinde. Aynı zamanda partinin tüzüğünde millî kimlik ve kültürel kimliğin korunmasına odaklanılıyor. İtalya'nın Kardeşleri Partisi Toplumsal çürümeyi dayatan LGBT'ye de karşı çıkıyor.

İtalya, İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nin liderliğiyle yeni bir döneme adım atıyor. Parti özellikle Atlantik karşıtı duruşuyla İtalya halkının desteğini alıyor.

Avrupa Birliği'ni eleştiren bir yapıya sahip olan 2012 yılının Aralık ayında İtalya eski başbakanı Silvio Berlusconi'nin eski bakanlarından Giorgia Meloni tarafından kuruldu.

Parti, Gentiloni hükümetine rağmen muhalefette kaldı. 2 ve 3 Aralık 2017'deki ikinci ulusal kongrede Giorgia Meloni başkan olarak yeniden onaylandı.

Abruzzo'da 2019'da yapılan bölgesel seçimlerde ilk kez İtalya Kardeşler'in bölge başkanı Marco Marsilio seçildi . Avrupa seçimlerinde, oyların yüzde 6,5'ini alan İtalya'nın Kardeşleri'nden altı parlamenter seçildi. Sonraki yönetimde Ascoli Piceno ve Cagliari'de kendi belediye başkanlarını seçti .

Avrupa Birliği'nin federal modeline karşı çıkan ve egemen devletlerden oluşan bir konfederasyona dönüşü destekleyen parti kendisini Avrupa şüphecisi olarak tanımlıyor. İtalya'nın kardeşleri partisinden ABD'nin savaş aygıtı NATO ve hatta Fransa'nın Afrika'daki sömürge anlayışına sert tepkiler yükselmişti.

İtalyan Kardeşler Partisi Avro'yu terk edişi savunarak kritik pozisyonlar aldı. Ekonomi politikalarından biri de İtalya'da üretilenleri korumak için uluslararası ticareti sınırlayan korumacı önlemlerin getirilmesinden yana olmaları.

Avrupa bütünleşmesinin ulus devletleri zayıflattığı düşüncesinde olan İtalya'nın Kardeşleri Partisi, tüzüğünde millî kimlik ve kültürel kimliğin korunmasını da savunuyor. Emperyalizmin toplumlara çürümeyi dayattığı LGBT'ye de geçit verilmiyor.

Parti , hayatın kutsallığını, "geleneksel aile"yi ve vatanseverlik değerlerini vurgulayan özellikleri ile kendisini tanımlıyor.

# abd # ekonomi # avrupa # nato # avrupa birliği # Bir # italya # lgbt # ilk # silvio berlusconi # Giorgia Meloni # İtalya'nın Kardeşleri Partisi