CHP'den geçici süre ihraç edilen Tanju Özcan'dan ilk açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den 1 yıllığına geçici olarak ihraç edilmesine tepki gösterdi. Özcan, “Ben bu partinin öz evladıyım. Kılıçdaroğlu'nun davetiyle gelenlerden değilim. Bu kararı yargıya taşıyacağım” dedi. Özcan ihraç kararına CHP'deki 10 Aralık hareketi ve HDP’nin mutlu olduğunu da söyledi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, kadınlara yönelik sözleri nedeniyle kesin ihracı talep edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında karar verdi. Özcan, 1 yıllığına geçici olarak CHP’den ihraç edildi.


Tanju Özcan, katıldığı bir televizyon programında ihraç kararına tepki gösterdi. Kararı yargıya taşıyacağını belirtti:

Ben bu kararı yargıya da taşıyacağım. Ben bu partinin öz evladıyım. Bu partinin üvey evlatları da var. Ben bu partiye Kılıçdaroğlu'nun davetiyle gelenlerden değilim.


Bolu Belediye Başkanı Özcan, karardan HDP ile ittifakı savunan, açılım politikalarını destekleyen 10 Aralık hareketinin ve HDP’nin mutlu olduğunu kaydetti:

- İnşallah kına yakarlar. Partimin içinde 10 Aralık hareketine dahil olanlar mutlu oldu. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı rahatsız olan HDP yöneticileri mutlu oldu.

Özcan, CHP yönetiminin ulusalcılardan rahatsız olduğunu da vurguladı:

- Üzüldüğüm şu; CHP uzun süredir “Ulusalcı” denilen kesimden rahatsız. Ben ülkesini seven CHP'lilerin bu karardan dolayı mutsuz olduğunu düşünüyorum. Sayın Genel Başkan mutlu mu bilmiyorum. Ben görüşmek istedim, etik olmaz diye benimle görüşmemişti.


HDP’nin Kandil’in sözcülüğünü yapmaya devam ettiğini ifade eden Tanju Özcan, HDP’ye bakanlık vaadi veren CHP’li Gürsel Tekin’e tepkisini de yineledi:

- HDP Kürtlerin partisi değil. HDP kürtlerin sorunlarına değil Kandil'in sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Orada ağalar ve marabalar var. Sen terör örgütünün siyasi uzantısısın. Ömer Faruk Gergerlioğlu kına yaksın. Birileri de çıkıyor partimin içerisinden bakanlık dağıtıyor.
# chp # hdp # terör # oldu # Bir # bolu # ihraç # tanju özcan # Bolu Belediye Başkanı