Erdoğan: "Dikkatimizi dağıtmaya yönelik kirli senaryolara pabuç bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan toplantıda dün Mersin'de yaşanan polisevi saldırısı hakkında ve Yunanistan'ın hukuk dışı saldırılarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan toplantıda dün Mersin'de yaşanan polisevi saldırısı hakkında ve Yunanistan'ın hukuk dışı saldırılarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

"BU SALDIRILARIN KANI HDP'Yİ İKTİDARA ORTAK ETMEK İSTEYENLERİN ELLERİNDEDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıya dair ilk açıklamada bulundu. Erdoğan, "HDP'yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her terör saldırısında dökülen kanların izi vardır" dedi.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

- Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz ucu ya HDP'ye ya CHP'nin gazeteci siyasetçi, sivil toplum temsilcisi diye sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar. HDP'yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her terör saldırısında dökülen kanların izi vardır, olacaktır. Aynı durum batılı ülkeler için de geçerlidir. Kandil'i, Suriye'yi başlarına yıktığımız teröristlerin, batı ülkelerinden giderek daha fazla himaye görmesi her şeyden önce bu devletlerin kendi huzurlarına ve güvenliklerine yönelik bir tehdittir. Unutmayın, yılan eninde sonunda kendisine uzanan eli de sokar. Teröristlerin yeri sokaklar değil, döktükleri kanın hesabını verecekleri mahkemeler ve hapishanelerdir. Komşularımızdan başlayarak bütün ülkelerden hiçbir ayrım yapmadan terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz.

" ABD'DEN AVRUPA'DAN GELEN DESTEKLER SİZİ KURTARMAZ"

Erdoğan ayrıca Yunanistan'ın hukuk tanımayan saldırılarına dairde açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında "Yunanistan'ı ne ABD ne Avrupa kurtaramaz" sözleriyle dikkat çekti. Ardından konuşmasına şu sözlerle devam etti:

- Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetlerini gayet iyi biliyoruz. Karası, denizi ve havasıyla ülkemiz savunmasından taviz vermeyecek ama vaktimizi, enerjimizi, dikkatimizi dağıtmaya yönelik kirli senaryolara da pabuç bırakmayacağız. Bir yandan hadsizlere haddini bildirirken hedeflerimizden kesinlikle sapmayacak, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü bizim gücümüz ve imkanlarımız bunların çok ötesindedir. Ama bu durumun söz konusu ülke için gizli bir işgal anlamına geldiğini de hatırlatmak isteriz. Netice itibarıyla o topraklarda yüzlerce yıllık emeğimiz ve halen yaşayan çok sayıda soydaşımız, dindaşımız var. Bunlar adına yaşanan gelişmelerden üzüntü duymak da vazifemizdir. Batı Trakya'da herhangi bir derneğin veya okulun adında Türk ifadesinin geçmesinden rahatsızlık duyan Yunanistan'a hatırlatmak isteriz, kendinize gelin. Amerika'dan, Avrupa'dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız başka bir işe yaramaz
# chp # abd # Mersin # yunanistan # erdoğan # pkk # hdp # saldırı # cumhurbaşkanı # terörle mücadele # kck # avrupa # batı # Bir # ilk # il başkanları toplantısı # polisevi