Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Teröristlerin izi ya HDP ya CHP ya da Batı ülkelerine dayanıyor"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mersin 'de polisevine yapılan saldırıya ilişkin konuştu. Erdoğan, teröristlerin bağlantılarına işaret etti. Cumhurbaşkanı, "Teröristlerin ucu ya HDP ya CHP’nin gazeteci siyasetçi sivil toplum temsilcisi diyerek sahip çıktığı kesimlere ya da Batı ülkelerine çıkar" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Mersin'de polisevine yapılan saldırı vardı:

- Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP’ye ya CHP’nin gazeteci siyasetçi sivil toplum temsilcisi diyerek sahip çıktığı kesimlere ya da batı ülkelerine çıkar. 

Saldırıların arkasındaki güçlere dikkat çeken Erdoğan, CHP'nin de teröristlere sahip çıkan açıklamalarına atıfta bulunarak tepki gösterdi:

- HDP’yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde yapılan her saldırısında, dökülen kanların izi vardır. Komşularımızdan başlayarak tüm ülkelerden ayrım yapmadan terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz.

Atina yönetiminin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki kışkırtıcı tacizleri de Erdoğan'ın gündemindeydi:

- Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetini gayet iyi biliyoruz. Batı Trakya ve Adalar'a yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz bunların çok ötesindedir. Amerika'dan, Avrupa'dan gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız, başka bir işe yaramaz.

Kış aylarında dünyanın karşı karşıya kalacağı enerji krizine ilişkin de konuştu Cumhurbaşkanı:

- Kış yaklaştıkça Batı dünyasını korku sardı. Batılı liderler hemen her gün yaptıkları açıklamalarla halklarını oldukça zorlu geçeceği anlaşılan kış şartlarına hazırlamaya çalışıyor. Türkiye, küresel ekonomik krizin menfi yansımalarını da başarıyla yönetmektedir.
# chp # türkiye # Mersin # yunanistan # erdoğan # pkk # hdp # AKP # terör # kadın # Bir # son # Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı