RTÜK Şiddet ve Medya Çalıştayı düzenledi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, medya kurumlarına yönelik "Şiddet ve Medya Çalıştayı" düzenledi. İçişleri, Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarının katkılarıyla yapılan çalıştaya, medya kurumlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyon aracılığıyla olağanlaşan ve yaygınlaşan şiddetin toplumsal yapıyı tehdit ettiğini belirtti.

RTÜK'ün düzenlediği "Şiddet ve Medya Çalıştayı" tamamlandı.

İstanbul Sarıyer'de yapılan çalıştaya bazı bakanlar, ilgili devlet kurumları, meslek örgütü temsilcileri ve medya kuruluşları yöneticileri katıldı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptığı konuşmada şiddet konusunun tüm toplumların olduğu gibi Türkiye'nin de sorunu olduğunu söyledi.

Şahin, Şiddet konusunda RTÜK olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Şiddet içerikli yayınların sadece haber bültenleriyle sınırlı kalmadığını söyleyen Şahin, televizyon aracılığıyla olağanlaşan ve yaygınlaşan şiddetin toplumsal yapıyı tehdit ettiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şiddeti ben sadece fiziksel bir şiddet olarak tanımlamıyorum. Yanlış bilginin, doğru olmayan bilginin de hakikate karşı işlenmiş bir şiddet olduğuna inanıyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, çalıştayda, teknolojinin başta eğitim, kültür, sosyal yaşam ve iletişim olmak üzere her alanı etkilediğini söyledi.

# türkiye # Bir # rtük # Radyo ve Televizyon Üst Kurulu # RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin # Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer # "Şiddet ve Medya Çalıştayı"