Şentop'dan KKTC'nin tanınması açıklaması

Ankara'nın uluslararası temaslarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması gündemde. Açıklama Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi. Şentop, Meclis adına uluslararası temaslarda KKTC'nin tanınmasını gündeme getirdiklerini belirtti. Şentop, iki devletli çözümden başka bir yolun olmadığını ilettiklerini de ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması için Türkiye çalışmalarına hız verecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması ve tüm dünyaya tanıtılması sesleri yükseliyor. KKTC'nin tanınmasına yönelik son çağrı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelmişti.

Bir açıklama da Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi. Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtlayan Şentop, uluslararası temaslarda KKTC'nin tanınmasını gündeme getirdiklerini görüşmelerden örnek vererek açıkladı:

- Bizler uluslararası temaslarımızda gündemimize KKTC’nin tanınması konusunu da alıyoruz. Son Macaristan ziyaretimizde görüştüğümüz yetkililere bu konuyu da açtık ve isteğimizi ilettik. Kıbrıs’ta 2 devlet vardır. Müzakereler sürecekse de bu gerçek kabul edilerek sürdürülmelidir. Adadaki Türk toplumunu yok sayan tavırlar artık son bulmalıdır.



Diğer yandan Mustafa Şentop, yeniden çatışmaların yaşandığı Azerbayacan-Ermanistan hattında kışkırtıcı faaliyetlere devam eden ABD'ye tepki gösterdi. Şentop, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin  Ermenistan ziyaretini eleştirdi:

- ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin tahrik edici ve krizi tırmandırıcı Ermenistan ziyaretine dikkat çekmek isterim. Maalesef bu ziyaret, BM Güvenlik Konseyi kararlarını hiçe sayan, BM Güvenlik Konseyinin, AGİT'in, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin birçok kararında işgalci olarak nitelendirilen Ermenistan'ı, uluslararası hukuka aykırı bu tür davranışlar sergileme konusunda cesaretlendirmekten öte bir amaca hizmet etmeyecektir Ermenistan ziyareti kötü niyetli.
# KKTC # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # mustafa şentop # Ermenistan