İyi Parti’de Kılıçdaroğlu huzursuzluğu

Adaylık krizi nedeniyle dağılma aşamasına gelen 6'lı masada pazarlıklar sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 Ekim’deki 6’lı masa toplantısında adaylığı gündeme getirmeyeceği belirtildi. Masanın dağılmasını önlemek isteyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun bu konuda mutabık kaldığı ifade edildi.

6’lı masa dağılıyor. İyi Parti'nin "noter değiliz" tepkisinden sonra masayı ayakta tutmaya çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise adaylık pazarlığı yapıyor.

6’lı masa toplantılarının ikinci turu 2 Ekim Pazar günü Ankara’da başlayacak. 2 Ekim öncesi genel başkanlar arasındaki son görüşme CHP ve İyi Parti arasında oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmede adaylık pazarlığı yapıldığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun dağılma aşamasında olan 6’lı masayı bir arada tutmak için 2 Ekim’de adaylık konusunu gündeme getirmeyeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunun seçim takvimi ilan edildikten sonra ele alınması konusunda iki liderin mutabakata vardığı öğrenildi.

İyi Parti’nin içinde de Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili huzursuzluk yaşanıyor. İyi Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın’ın etrafındaki 22 milletvekilinin Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı olduğu, il başkanlarının yarısının ise istemediği söyleniyor.

Öte yandan İyi Parti Genel İdare Kurulu ve milletvekilleri, kongreye gidilip gidilmemesini görüşmek üzere toplantıya çağrıldı. Toplantıda alınan kararla İyi Parti, 3 Ekim'de kongre sürecini başlatacak. En son kongresini 20 Eylül 2020 tarihinde yapan İyi Parti'nin kongreye gitmesinde 6’lı masada yaşanan krizler ve Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki gelişmelerin etkili olduğu söyleniyor.

# chp # ankara # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # kılıçdaroğlu # İyi Parti Genel Başkanı # meral akşener # CHP Genel Başkanı # 6'lı masa