Erdoğan'dan Kıbrıs'ın tanınması açıklaması: ''Tanınmaya dair sözler tutulmalı''

Meclis'te, 27’nci Dönem 6’ncı Yasama Yılı özel oturumla başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşmasında Yeniden Asya vurgusu yaptı. “Yeniden Asya girişimimize önem veriyoruz” diyen Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması mesajını yineledi. ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırmasına da tepki gösterdi.

Yeni yasama yılının açılışında ekonomiden siyasete, dış politikadan terörle mücadeleye pek çok başlık öne çıktı.



27’nci dönem 6’ncı yasama yılı Meclis Genel Kurulu’ndaki özel oturumla başladı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, açılış konuşmasını yaptı. Şentop konuşmasında terörle mücadele ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yer verdi.

- Doğu Akdeniz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile alakalı gelişmelerde de çok önemli bir döneme giriyoruz.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında Yeniden Asya vurgusu yaptı.

- Yeniden Asya girişimimize büyük önem veriyoruz.


Cumhurbaşkanı, KKTC’nin tanınması mesajını da yineledi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik ABD ambargosunun kaldırılmasına tepki gösterdi.

- İzolasyon ve ambargolara artık son verilmeli ve Kıbrıs Türklerinin hak ettikleri uluslarası tanınma ve meşruiyete dair tüm sözler tutulmalıdır. Amerika’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını kabul etmiyoruz.


Ankara-Şam hattında atılacak adımlar dikkatle takip edilirken, Erdoğan, Meclis konuşmasına Türkiye'nin normalleşme adımlarını da taşıdı.

- Ortadoğu’da yakın çevremizde bir normalleşme iklimi zemin kazanmaya başladı. Dünyanın 34 farklı ülkesine yayılan 78 şehitliğimiz dış politikamızın tabii sınırlarını da çizmektedir.


Erdoğan, ekonomiye ilişkin değerlendirmeler de yaptı. Yabancı ekonomistlerle bir toplantı yapıldığını açıkladı.

- Türkiye Ekonomi Modeline ilişkin yaklaşımlarımızı, İstanbul’da bir grup yabancı iktisatçıyla da enine boyuna değerlendirme imkanı bulduk. 14.41 Hiçbir vatandaşımızın enflasyon altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.
# abd # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # meclis # terörle mücadele # KKTC # doğu akdeniz # mustafa şentop # Türkiye Büyük Millet Meclisi # yasama