CHP'den terör opersayonlarına itiraz

Mersin Büyükşehir Belediyesine düzenlenen operasyon CHP'li büyükşehir belediyelerini hareketlendirdi. 11 Büyükşehirin Belediye Başkanı Ordu'da bir araya geldi. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açılışta yaptığı açıklamada, “terör örgütüne üyelikten” yapılan tutuklamayı, "algı operasyonu" olarak yorumladı.

CHP’li Büyükşehir belediye Başkanları bu kez Ordu'da buluştu. 11 Başkanın gündeminde Mersin büyükşehir Belediyesi'ndeki terör operasyonu vardı.

Toplantının açılışını CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptı. Seyit Torun, Mersin’de terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik yapılan terör operasyonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in “terör örgütüne üyelikten” tutuklanmasına itiraz etti.

Gündeş’in terör örgütü kırsal alana elaman kazanım ve örgütleme faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilmiş, ayrıca pek çok terör örgütü üyesi ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Torun, gelişmelerin "algı operasyonu" olduğunu ileri sürdü.

Seyit Torunun hedefinde İçişleri Bakanlığı vardı. Torun, 1 polisimizin şehit olduğu Mersin saldırısı ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nı suçladı.

Öte yandan Torun, İçişleri Bakanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve belediye yönetimi hakkında 3 ayrı konuyla ilgili soruşturma izni vermesine de tepki gösterdi.

Tunç Soyer’e açılan soruşturmanın ayrıntılarında ise; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Grand Plaza A.Ş.’nin Yönetim Kurulu’ndaki usulsüzlük, Hilton Oteli’nden belediyenin hakkı olan paraların tahsil edilmediği ve “kamu zararı oluştuğu” yer alıyor...

# chp # Mersin # pkk # hdp # terör # kck # şehit # tepki # Başkan # belediye