Amerika Yunan adalarını silah yığınağına çevirdi

Ege’de gayriaskeri statüdeki adalara silah yığarken Türk İHA’ları tarafından suçüstü yakalanan Amerika, 23 adanın tamamını silah yığınağına çevirdi. Adalarda tanktan obüse, havandan uçaksavara kadar onlarca ABD yapımı silah yer alıyor.

Yunanistan’ın Midilli ve Sisam adalarına yaptığı sevkiyat, gayri askeri statüdeki adalarda bulunan ABD silahlarını bir kez daha gündeme getirdi.

Yunanistan, gayri askeri statüdeki 23 adaya ABD ve Alman silahları yığdı. Adalarda tanktan, obüse havandan uçaksavara kadar onlarca ABD ve Alman yapımı silah ve mühimmat bulunuyor.

Çanakkale Boğazı’na bakan Taşoz ile Kuşadası yakınlarındaki Ahikerya adalarında konuşlandırılan Yunan birliklerinde ABD yapımı Hummer jipleri ile zırhlı personel taşıyıcıları bulunuyor. Yine Çanakkale yakınlarındaki Limni Adası’nda ABD yapımı Tow tanksavar silahlar yer alıyor.

Limni adasında inşa edilende askeri, havalimanında ise Yunan 130. Muharebe Filosuna ait ABD yapımı F-16 savaş uçağı bulunuyor.

Adalara konuşlandırılan namluları Türkiye’ye çevrilen mekanize birliklerde ABD yapımı M-48 tankları kullanılıyor. Apache taarruz helikopterleri de gayri askeri statüdeki adalarda bulunan diğer bir ABD silahı.

Hemen hemen silahlı her adada bulunan M 16 piyade tüfekleri, 81 milimetre havanlar, 105 milimetre obüsler, kundağı motorlu obüsler de ABD’nin Yunan ordusuna sağladığı imkanlar arasında…

ABD’den sonra Yunan adalarının silahlanmasına en çok katkı sağlayan ikinci ülke ise Almanya… Yunan birlikleri tarafından gayri askeri statüdeki adalarda kullanılan askeri araçların büyük bölümü Alman yapımı. Ayrıca Almanya üretimi Rheinmetall MK 20 uçak savarlar da yine adalarda kullanılan silahlar arasında….

23 ada Amerikan silahıyla dolu: İkinci sırada Almanlar var

# abd # türkiye # yunanistan # ege # Bir