Binlerce insan karda mahsur kaldı

Gaziantep son yılların en yoğun kar yağışını alıyor. Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda trafik durdu. Gaziantep Valisi kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı yolda mahsur kalan 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını duyurdu. Mahsur kalanlar için de çalışma devam ediyor.

Son yılların en yoğun kar yağışını alan Gaziantep’te hayat durma noktasına geldi. Kar yağışı nedeniyle Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyolu'nun bazı bölümlerinde trafik akışı sağlanamıyor. Birçok araç ve vatandaş yolda mahsur kaldı. Otoyolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, "1780 araç ve 2800 vatandaş kurtarıldı saat 10.00 itibarıyla. Bir o kadar kişinin daha yolda kaldığını düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

Vali Gül, otoyoldaki sorunun yarısının çözüldüğünü, kalan kısımda da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Gül, 186 kişinin hastaneye sevk edildiğini belirtti.

Yoğun kar nedeniyle kriz masası oluşturuldu. Gaziantep dışına araçla seyahat durduruldu.

52 İLDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı kent merkezinde de, gece etkisini artıran kar, sabahın ilk saatlerinde durdu. Ekipler, yolları açmak için ve mahsur kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı yurdun bir çok noktasında etkili oldu. 52 ilde eğitime bir gün ara verildi.

# Gaziantep # adana # kar # vatandaş # otoyol # kar yağışı # kış # tatil # Davut Gül # kar otoyol