FETÖ'nün katlettiği Hrant Dink anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 5 yıl önce gazete binasının önünde uğradığı suikast sonucu katledildi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hrant Dink'i FETÖ'nün şefleri olan Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in başında olan şebekenin katlettiğini cinayetten hemen sonra, 2007 yılında açıklamıştı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 15’inci yılında İstanbul Şişli'de, katledildiği yerde anıldı.

"15 eksik yıl" sloganıyla düzenlenen anma törenine Dink’i ailesi, arkadaşları, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Hrant Dink, 19 Ocak 2007 akşamı, Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerinde bulunan gazete binasının önünde, vurularak öldürüldü. Cinayeti Ogün Samast’ın işlediği, Erhan Tuncel ve Yasin Hayal’in ise gözcülük yaptığı duyuruldu. Daha ilk günden cinayetin profesyonelce işlendiği ortadaydı.

Hrant Dink, Ergenekon kumpasına zemin hazırlamak için Fetullahçı Terör Örgütü tarafından katledildi. Vatan Partisi ve Aydınlık Gazetesi, ilk günden itibaren cinayetin üzerine gitti; önemli ipuçlarını kamuoyunun önüne koydu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, suikasttan hemen sonra düzenlediği basın toplantısında, Hrant Dink’i, FETÖ elemanları eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer’in başında olduğu şebekenin katlettiğini açıkladı. Dink’in öldürülmesinde, ‘Fethullahçı Gladyo'nun rolüne’ dikkat çekti.

- Hrant Dink cinayetini tertipleyenler emniyet içinde yuvalanmış olan Fethullahçı polis şefleri ekibidir. Göreceksiniz bu ortaya çıkacak. Bu suçun başında emniyetteki Fethullahçı örgütlenme vardı. Bu örgütlenmenin arkasında cia ve Mossad vardır
- Erhan Tuncel ramazan Akyürek tarafından örgütlenmiş. FETÖ sicilli ramazan Akyürek'e bağlı eleman Erhan Tuncel'e bir operasyon timi kurdurulmuş...  Ogün Samast yakalanacaktı, bir tane bireysel çocuk çıktı milli hislerle öldürdü denilecekti. Oyunu ne bozdu, jandarma samsunda kaptı Ogün Samast'ı Trabzon'a gidemeden.

Ramazan Akyürek, İstanbul Valisi’nin siciline yazdığı “Dikkat Fetullahçı”dır notuyla zaten dikkatleri üzerine çekmişti. Uzun soluklu bir mücadeleden sonra Ramazan Akyürek ve arkadaşlarının Dink cinayetindeki parmakları yargı tarafından da kanıtlandı.

Bunda 2008’de başlayan Ergenekon tertibine karşı verilen mücadele ile 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin bastırılması büyük rol oynadı.

Dink Davası 131. duruşmada sonuçlandı. Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay, cinayetin örgüt kapsamında işlenmediği kanaatine karşı çıkarak kararı bozdu ve yeniden yargılama başladı. Bu süreç de 26 Mart 2021 günü tamamlandı.

Mahkeme, cinayetin FETÖ’nün amaçları doğrultusunda işlendiği kanaatiyle, Ogün Samast, Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve Tuncay Uzundal hakkında "FETÖ üyeliği" suçundan, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Fetullah Gülen, Zekeriya Öz ve Ekrem Dumanlı'nın da yer aldığı firari 13 sanığın yargılanması ise sürüyor.

Türkiye’de işlenen faili meçhul cinayetlerde ilk kez tetikçinin ötesine geçilerek merkezin önemli isimleri yargılandı ve ceza aldı. Cinayeti Hrant’ın sahte dostları değil gerçek dostları çözdü.

# İstanbul # türkiye # fetö # terör # vatan partisi # mücadele # ocak # doğu # Vatan