AYM üyeliğine Kenan Yaşar seçildi

Anayasa Mahkemesi yeni üyesi Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar oldu. Yaşar, Meclis Genel Kurulu’nda 302 oyla seçildi. Yaşar’ın seçilmesi HDP’ye kapatma davasında önemli bir adım atılması olarak değerlendirildi.

HDP’ye kapatma davası süreci devam ederken gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrildi. AYM’nin yeni üyesi seçildi.

Anayasa Mahkemesi’nden yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılacak Celal Mümtaz Akıncı’nın koltuğu boşalacak. Serbest avukatlık koltuğuna yeni üye seçimi Meclis Genel Kurulu'nde yapıldı.

Diyarbakır Barosu Üyesi Zülal Erdoğan Bilal, Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar ve Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan Anayasa Mahkemesi üyeliği için yarıştı.

Adaylar ilk oylamada 400, ikinci oylamada 301 milletvekilinin oyunu alamadığı için üçüncü tur oylaması yapıldı.

Üçüncü tur seçimler önceki turda en çok oyu alan Kenan Yaşar ve Zülal Erdoğan Bilal arasında oldu. Üçüncü turda 302 oy alan Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar, Anayasa Mahkemesi üyesi seçildi. Zülal Erdoğan Bilal ise 99 oy alırken 5 oy da geçersiz sayıldı.

HDP ve CHP’nin adayı olan Zülal Erdoğan Bilal’in kazanamaması ve Kenan Yaşar’ın seçilmesi HDP’ye kapatma davasında önemli bir adım olarak değerlendirildi. Çünkü AYM’de HDP’nin kapatılması için 10 üyenin “Evet” oyu gerekiyor.

# chp # türkiye # erdoğan # diyarbakır # hdp # tbmm # anayasa # anayasa mahkemesi # seçim # AYM # Kenan Yaşar