HDP'li Güzel'in dosyası raftan indi

PKK kampında teröristlerle fotoğrafı çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dosyası raftan indirildi. Meclis Karma Komisyonu saat 11'de Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyi görüşecek. Öncesinde ise hazırlanan ek fezlekenin yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Fezlekede, Semra Güzel'in örgüt üyeliğinin yanı sıra teröre finansal yardım ettiği belirtildi. Ayrıca kamuoyunda Semra Güzel'in yanı sıra diğer HDP'lilerin de fezlekelerinin işleme alınması beklentisi

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in hukuk önünde hesap vermesi için geri sayım sürüyor. Meclis Karma Komisyonu Perşembe günü saat 11'de Semra Güzel toplanacak.

Karma Komisyon, Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeyi ele alacak. Dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkarsa fezleke Genel Kurul'un onayına sunulacak.

Terör örgütü üyeliğinden hazırlanan fezleke ek olarak hazırlanan dosyaya göre, Semra Güzel teröre finansal destekte de bulundu. İtirafçı Hasan Doymaz, HDP'li Semra Güzel'in terörist Volkan Bora ile görüşmesine elinde erzak poşetleriyle geldiğini anlattı. Ek fezlekede yer alan HTS kayıtlarıyla, Hasan Doymaz ile Semra Güzel onlarca kez telefonda görüştüğü de saptandı.

Meclis'teki görüşmeler öncesi ise Semra Güzel ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Semra Güzel'ün terörle bağına yönelik 2 klasör dolusu ek delili Ankara'ya gönderdiği öğrenildi. Klasörlerde eski HDP Milletvekili Behçet Yıldırım'ın da terör bağı yer aldı.

Behçet Yıldırım'ın yanı sıra mevcut HDP Milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin de Meclis raflarından indirilmesi beklentisi kamuoyunda yükseliyor.

Zira, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Batman Milletvekili Feleknas Uca ve Ayşe Acar Başaran'ın da PKK kamplarına gittiği tespit edildi.

2019’da teslim olan M.D. girdiği çatışmada yaralanınca sahte kimlikle girdiği hastaneden o dönem Van Milletvekili olan Aysel Tuğluk’un kendisini çıkardığını belirtti. Tuğluk’un araçta kendisine “Lazım olur diye” 200 dolar verdiğini de kaydetti.

2021 yılında teslim olan E.A. ise 2015 yılında Aysel Tuğluk, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın Kobani’ye geçtiklerini anlattı. HDP’lilerin araçlarında getirdiği mühimmatların PKK’lılar tarafından örgüt cephaneliğine indirildiğini belirtti. 

# pkk # terörist # diyarbakır # hdp # terör # fezleke # karma komisyon # Semra Güzel # milletvekli # Volkan Bora # meclis karma komisyonu