200'e yakın köylü icralık oldu

Amasya Büyükkızılca köyünden icralık olan 95 çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında dava açtı. Köyün Tarım Kredi Kooperatifinde Yönetim Kurulu Başkanı olan Seyfi Erşahin de haksızlık yaptığı gerekçesiyle görevinden istifa etti.

Amasya Büyükkızılca köyünden borcundan dolayı icralık olan 95 çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne dava açtı.

Girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle çiftçi her geçen gün borçlanıyor. Büyükkızılca köyü ve civarında yaklaşık 200'e yakın çiftçi icralık. Tebligat giden 95 çiftçi, Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında dava açtı.

Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Ömer Sarı, yüksek faiz uygulayan kooperatif ve özel bankalara yığılmış olan borçların yeniden yapılandırılması için iki yıldır mücadele ettiklerini söyledi.

Sarı, Tarım Kredi’nin 2019’a kadar olan borçlara katlamalı faiz ödettirdiğini söyledi, tüm hukuksuz işlemlere dava açtıklarını belirtti.

Köyün Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Seyfi Erşahin de haksızlık yapıldığı için görevinden istifa etti. Erşahin, “Kooperatif Ziraat Bankası’ndan yüzde 6 faizle aldığı kredileri, yüksek faizlerle üreticiye veriyor” dedi.

# Amasya # icra # dava # mücadele # çiftçi # Tarım # Ziraat Bankası # ömer sarı # Tarım Kredi Kooperatifleri # tebligat