Uğur Mumcu vefatının 29. yılında anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 29'uncu yıldönümünde Ankara'da anıldı. Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği Uğur Mumcu Anıtı'na yürüdü. Mumcu'nun söylemlerinin hayata geçtiğinin belirtildiği anma töreninde vatanseverlere kumpas kuran Amerikan emperyalizmi ve Gladyosunun ezildiği ifade edildi. PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP'nin kapatılması gerektiği vurgulandı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 29'uncu yıldönümünde evinin önünde anıldı. Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği Mumcu için anma töreni düzenledi.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği, Uğur Mumcu Anıtı'na yürüdü. Yürüyüşün ardından yapılan anma töreninde Uğur Mumcu'nun ağabeyi Ceyhan Mumcu söz aldı. Ceyhan Mumcu, Türk gençliğinin Uğur Mumcu'nun en sıkı takipçisi olduğunu söyledi.

- Uğur'un söylemleri değerini yitirmedi çünkü o değerler insanlığın gerçek değerine daha iyi bir dünya ve daha iyi bir Türkiye eylemlerine uygun söylemlerdi. TGB'nin uğur mumcunun en sıkı ve en doğru takipçisi olduğunun kanıtları ortadadır...

Törende konuşan Vatan Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Bahir Oltulu, Uğur Mumcu'nun safını 30 yıl önceden belirlediğini kaydetti:

- Uğur Mumcu emperyalizme karşı mücadelede dava ve eylem adamıydı. 12 Mart'ın Sakıncalı Piyadesi, Kontrgerilla, FETÖ ve PKK'nın ezeli düşmanıydı.

- FETÖ'nün Ergenekon zindanlarını Vatan Partisi'yle birlikte yıkardı. Türkiye'nin Mavi Vatan'daki mücadelesini, kukla Kürdistan İkinci İsrail projesini bitirmesini, ekonomik zorluklardan üretim ekonomisiyle çıkılacağını satın alınamaz kalemiyle yazardı.

- Bugün yaşasaydı ABD emperyalizminin terör örgütlerine ve kravatlı temsilcileri HDP'ye karşı en net tavrı alırdı. Bugün Türkiyemizin önümüzdeki zorluklara karşı, Uğur Mumcu gibi tavır almak, cesur olmak ve millete adanmak altın anahtardır.

TGB Genel Sekreteri Berke Berkil de vatanseverlere kumpas kuran Amerikan emperyalizmi ve Gladyosunun ezildiğini vurguladı:

- Bir Uğur Mumcu ölmüş, binlerce Uğur Mumcu gelmiştir. Türkiye'nin vatanseverlerine kurulan kumpaslar, yalan duvarları yerle yeksan oldu. ABD emperyalizminin planları mahv ve perişan oldu. Piyonları PKK ve FETÖ hendeklere gömüldü, hapislere tıkıldı. Devletimizin içine yerleştirilen ABD Gladyosu paramparça oldu.

Törende ABD'nin kaos planları ile karşı karşıya olunduğu süreçte PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP'nin kapatılması gerektiğinin de altı çizildi.

Berkil konuşmasının devamında, ''Uğur Mumcu'nun emanetini gururla geleceğe taşıyacağız.'' dedi:

- Türk Gençliği olarak söz veriyoruz! ABD Gladyosunun FETÖ'sünü PKK'sını ezdiğimiz gibi HDP'yi kapatacağız. Uğur Mumcu'nun emanetini gururla geleceğe taşıyacağız. Her alanda Tam Bağımsız Türkiye mücadelemizi zafere ulaştıracağız, emperyalizmi bu topraklardan tamamen söküp atacağız.

# Ankara # abd # ankara # türkiye # fetö # pkk # vatan partisi # mücadele # üretim # Vatan # uğur mumcu # ceyhan mumcu