HDP'li Güzel'in yeni fezlekesi Meclis'te

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hazırlanan yeni bir fezleke Meclis'e ulaştı. Terör örgütü üyeliği ve terörün finansmanı suçu kapsamında hazırlanan fezlekeyle Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Önceki fezlekeler ile ilgili Semra Güzel hakkında Meclis'te başlatılan dokunulmazlığı kaldırma süreci de devam ediyor. Hazırlık Komisyonu HDP'li Güzel'in savunmasını bekliyor.

HDP'li Semra Güzel hakkında bir yandan dokunulmazlığının kaldırılması süreci devam ederken diğer yandan da yeni fezleke hazırlandı. Güzel'in yeni fezlekesi Meclis'e gönderildi.

Terör örgütü üyeliği ve terörün finansmanı suçu kapsamında hazırlananan fezleke ile Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Böylece Semra Güzel'in fezleke sayısı 35'e çıktı. Bu dosyalardan ikisi 20 Ocak 2022'de raftan indirilerek Karma Komisyon tarafından işleme alındı.

Karma Komisyon, PKK kamplarında teröristlerle samimi pozlarının ortaya Semra Güzel için Hazırlık Komisyonu oluşturdu.

Hazırlık Komisyonu, Semra Güzel'e 28 Ocak'a kadar yazılı, 31 Ocak'a kadar da sözlü savunma için süre verdi.

Semra Güzel savunma yapmasa dahi Hazırlık Komisyonu bir rapor hazırlayarak Karma Komisyona gönderecek. Orada yapılacak görüşmeler sonrası Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması için bir karar çıkarsa dosya Genel Kurul'a gelecek.

Burada da dokunulmazlığının kalması yönünde çoğunluk sağlanırsa Semra Güzel hakkında yargılama süreci başlayacak. Yargılama terör örgütü üyeliği kapsamında yapılacak.

# pkk # terörist # hdp # meclis # ocak # savunma # fezleke # Semra Güzel