CHP’li belediyede taşeron işçilik düzeni

İzmir Büyükşehir Belediyesi 12 işçiyi işten attı. ESHOT'ta otobüs şoförü olan emekçiler belediye şirketi İZELMAN'a kayıtlıydı. Yargıtay'ın ''emekçiler ESHOT işçisidir'' kararıyla baskılar başladı. 12 otobüs şoförünün iş akitlerine sözlü olarak son verildi.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 ila 15 yıllık tecrübeye sahip 12 ESHOT emekçisi işten çıkardı.

Yerel mahkeme, bölge adliye mahkemesinin emekçiler lehine verdiği kararları Yargıtay da onadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ''hileli işçilik'' sistemi 13 emekçi için sona erdi. İZELMAN şirketinde kayıtlı olan emekçiler ESHOT'a nakledildi. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. İşçiler önce asıl işyerleri ESHOT'tan çıkarılarak İZELMAN'a yönlendirildi. Aynı gün de İZELMAN yönetimi işçilere kapıyı gösterdi.

Oysa CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, namus sözü vermişti. Bir işçinin kılına bile dokunmayacağız demişti.

ESHOT ve İZELMAN'dan atılan 12 emekçi DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na üyeydi. Emekçiler sendikanın CHP'li belediye ile işbirliği yaparak kendilerine baskı uygulattığını öne sürdü.

Emekçiler CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketine ihtar çekti ve işe iadelerini istediler.

Kamuda taşerona sona erdi. Hatta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu konuda da çok iddialıydı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde asıl iş kolunda çalışan emekçiler belediye şirketine kaydırılarak yasa dolanılarak taşeron sistemi devam ediyor. İşten atılan emekçiler aynı zamanda 6 yıl boyunca da toplu sözleşme haklarından mahrum bırakıldığını açıkladı.

Hukuksuzluğa son verilmesini isteyen işçilerin tek dileği kadrolu olarak yeniden iş başı yapmak.

# İzmir # izmir # ibb # chp # İzmir Büyükşehir Belediyesi # yargıtay # mahkeme # belediye # eshot # İZELMAN