''Ölümü hiç düşünmedim"

Suriye'de hayat hızla normale dönüyor. Suriye'nin vatan savaşı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a "Bu savaşta hiç ölebileceğinizi düşündünüz mü?" diye soruldu. Suriye lideri "İşime füzeler altında gidip geldim. Bizim gücümüz, hayatın devam etmesiydi. Bu nedenle ölümü hiç düşünmedim" ifadelerini kullandı.

Suriye'de hayat normalleşiyor. Şimdiye kadar binlerce Suriyeli evlerine yeniden kavuştu.

Süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Suriye Devlet Başkanı Esad'a "Bu savaşta hiç ölebileceğinizi düşündünüz mü?" diye soru soruldu.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad şunları söyledi:

- Eğer Şam'a 2018'den önce gelseydiniz biz burada otururken zaman zaman çevremize füzeler düşüyor olurdu. Her vatandaş için ölüm ihtimali vardı. İnsanlar dışarıda yürürken otobüste arabasında işine ya da başka yere giderken bir füze sonucunda yaralanma veya ölümle karşılaşılabilirdi.
- İşime füzeler altında gidip geldim. Bizim gücümüz, hayatın devam etmesiydi. Bu nedenle ölümü hiç düşünmedim.
- Savaş sırasında böyle bir ihtimal mevcuttu. Bununla birlikte sanırım insanın tabiatında böyle bir duruma kendini uyarlamak özelliği var. Tüm devletlerde ve ülkelerde insan kendini koşullara göre adapte ediyor. Dolayısıyla Şam'da hayat devam etti ve bende hiç ara vermedim. Her gün işime gittim.
- Füzeler altında da olsa devam ettim. Başka bir seçenek yoktu zaten. Saklanamazdım aksi halde teröristler hedefine ulaşmış olurdu. Bizim gücümüz hayatın devam etmesiydi. Bu nedenle sanırım zamanla ölümü düşünmüyorsunuz. Bu belki de zihninizin gerisinde kalıyor ama gündelik düşüncelerinizin bir parçası olarak yer almıyor.
# suriye # arap # beşar esad # şam # röportaj