Bakanlar Kurulu toplanıyor

Bakanlar Kurulu yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Beştepe’de yapılacak toplantıda Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler ele alınacak. Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, ekonomideki son durum ve koronovirüsle mücadele de masaya yatırılacak.

Bakanlar Kurulu yoğun bir gündemle toplanacak.

Bakanlar Kurulu toplantısı 31 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak.

Toplantının öncelikli gündemi Rusya- Ukrayna sahasındaki gelişmeler olacak. Türkiye’nin yürüttüğü diplomatik çalışmaların yanı sıra ikili ilişkiler masaya yatırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Şubat'ta Ukrayna'ya yapacağı ziyaret de değerlendirilecek.

Rusya ile yürütülen görüşmeler de ele alınacak. Toplantıda Erdoğan'ın davetini kabul eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin hazırlıklar görüşülecek.

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de toplantıda ele alınacak başlıklar arasında olacak. Bölgede doğalgaz konusunda oluşabilecek yeni ittifaklar değerlendirilecek. Bu kapsamda İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog (Ayzek Herzog)’un Türkiye ziyaretinin de toplantıda ele alınması bekleniyor.

Ekonomideki son durum da kapsamlı şekilde tartışılacak. Alınan önlemlerin piyasaya yansımasına dair son durum görüşülecek.

Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış da Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak bir diğer başlık olacak. Vaka artışını önlemek için atılacak adımlar ve aşılamadaki son durum değerlendirilecek.

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # koronavirüs # bakanlar kurulu # cumhurbaşkanı # ocak # recep tayyip erdoğan # toplantı # doğalgaz # beştepe