İstiklal Marşı belgeselinin galası yapıldı

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı'nı yazdığı 48 saati konu alan "Böyle Yazıldı Bir Daha Yazılmayacak" belgesel filminin galası Bağcılar'da yapıldı. Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi'nde düzenlenen gösterime, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve belgesel ekibinin yanı sıra sinemaseverler katıldı.

"Böyle Yazıldı Bir Daha Yazılmayacak" belgesel filminin gala İstanbul Bağcılar'da yapıldı.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı'nı yazdığı 48 saati konu alan belgesinin ilk gösterimine TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

Bağcılar Belediyesi ve Gönül Bağı Platformunun destekleriyle TBMM himayesinde hazırlanan belgeselin galasında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Mehmet Akif Ersoy'un şahsiyeti ve eserleriyle bir asır sonra bile ilham kaynağı olmaya devam ettiğini söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı bir rivayete göre 48 saatte yazdığını aktaran Belgeselin yapımcısı İbrahim Ethem Yasan,"Biz de Mehmet Akif'in bu 48 saat içerisinde hangi duygular içerisinde İstiklal Marşı'nı yazdığını anlatmaya çalıştık." dedi.

Belgeselin bir gönüllülük hareketiyle ortaya çıktığını belirten Yasan, "Oyuncularımızdan senaryosuna, yönetmenimizden teknik ekibimize kadar çoğu emektar para dahi almadan hep birlikte bu işe imza attık." açıklamasını yaptı.

Senaryosunu Yusuf Duru'nun kaleme aldığı belgeselin yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Karacan oturuyor.

Senaryo danışmanlığını yazar Şefik Memiş'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Yusuf Duru, Faruk Karagül ve Mustafa Şimşek yer alıyor.

# İstanbul # istanbul # tbmm # mustafa şentop # İstiklal Marşı # Bağcılar # Gala # Mehmet Akif Ersoy # istiklal # şentop # bağcılar belediyesi # senaryo # istiklal şairi