Semra Güzel'i Filiz Kerestecioğlu savundu

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili Meclis Hazırlık Komisyonu'na savunma yapmaya gelmedi. Semra Güzel yerine HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu savunma yaptı. Komisyon Başkanı Ramazan Can, karar vermek üzere yarın saat 14'te yeniden bir araya geleceklerini açıkladı.

Terör kamplarında PKK'lılarla samimi pozlar veren HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması için süreç işliyor. Meclis Hazırlık Komisyonu 3 Şubat Perşembe günü kararını açıklayacak.

Hazırlık Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hazırlanan iki ayrı fezleke için üçüncü kez toplandı. HDP'li Güzel, 28 Ocak’a kadar yazılı savunmasını yapmadı. 31 Ocak’ta da sözlü savunmasını vermeye gelmedi.

HDP’li Güzel'in yerine HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu savunma yaptı.

Kerestecioğlu’nun savunmasının ardından Hazırlık Komisyonu Başkanı Ramazan Can açıklamalarda bulundu.

- Biliyorsunuz hem İç Tüzük hem de genel hükümlerde kendisi gelebilir ya da bir milletvekilini görevlendirilebilir. Milletvekili görevlendirmeyi seçmiştir.
- Bir saate yakın savunma yaptı. Savunmanın ardından arkadaşlarımızın soruları oldu. Sorulara karşı cevaplar verdi. Bir değerlendirmemiz oldu.

Ramazan Can, Hazırlık Komisyonu’nun 3 Şubat Perşembe günü saat 14’te tekrar toplanacağını ve kararın açıklanacağını duyurdu:

- Bir karar vermek ve değerlendirmek üzere toplantıyı saat 14’e bıraktık. Kuvvetle muhtemel bir karar vereceğiz.

Hazırlık Komisyonu Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına kararı verirse, Karma Komisyon’a rapor sunulacak. Raporun 4 Şubat Cuma gününe kadar tamamlanması bekleniyor.

# ankara # pkk # hdp # terör # tbmm # ocak # Semra Güzel # filiz kerestecioğlu # hazırlık komisyonu