Antalya'da sağanak seraları vurdu

Ege ve Akdeniz’de şiddetli rüzgâr ve gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Antalya’da seralar hortum ve su baskınlarından dolayı zarar gördü. Muğla, Balıkesir, Çanakkale ve Denizli’de şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu. İzmir'de barajların doluluk oranı arttı. İzmir Körfezi'nde oluşan kirliliği temizlemek için çalışma yapıldı.

Antalya'da rüzgârın hızı Kemer ilçesinde 120, Serik ilçesinde 85 kilometreye ulaştı. Akdeniz’in rengi değişti. Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu. O dalgalar sahili ve falezleri dövdü. Kent merkezinde ise ağaçlar devrildi.

Sağanak yağıştan dolayı Manavgat Irmağı’nın seviyesi yükseldi. İşletmeleri su bastı. Serik ilçesinde Belek’te futbol sahaları yağış sonrası su altında kaldı. Kadriye’de başlayıp Çakallık mahallesine kadar ilerleyen hortum seralara zarar verdi.

Çanakkale’de aşırı yağışlar nedeniyle ırmaklar taştı. Biga ilçesinden geçen Kocabaş Çayı'nın debisi, gece başlayan şiddetli yağıştan dolayı arttı.

Taşan çayın çevresinde olan araçlar sular altında kaldı. Ekipler bu araçların kurtarılması için çalışma başlattı. İlçede kamu kurum ve kuruluşlarında hamile ile engelli çalışanlar bugün idari izinli sayıldı.

İzmir’de 2 gündür sağanak yağış devam ediyor. Kent genelinde metrekare başına toplam yağış ortalaması 117 kilogram olarak belirlendi.

Sağanak yağışın getirdiği çamur ve çöp İzmir Körfezi'nde kirliliğe neden oldu. Ekipler, kıyılarda biriken atıkların temizliği için çalışma yaptı.

Muğla’da 2 gündür şiddetli yağış devam ediyor. Yağışlar su baskınlarına ve toprak kaymasına neden oldu.

Kentte metrekareye son iki günde 200 kilogramın üstünde yağış düştü. Yayla yolları sel nedeniyle kapandı. Tarım alanları sular altında kaldı.

Kayseri’de fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Kentte rüzgârın hızı saatte 100 kilometreye kadar ulaştı.

Talas ilçesinde bir inşaattaki tuğlalar park halindeki araçların üstüne düştü. Araçlarda hasar oluştu.

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde kuvvetli sağanak iki gündür devam ediyor. Havran Çayı’nın su seviyesi yükseldi. Yollar sular altında kaldı.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, yağışların ardından Gerali Deresi’nin taşması sonucu yaklaşık 30 evi su bastı. Mahsur kalan bazı vatandaşlar, itfaiye ve jandarma ekiplerinin çabasıyla tahliye edildi.

Meteoroloji 6 il için turuncu 27 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

# izmir # fırtına # çanakkale # antalya # sağanak # kar # muğla # sera # Hava durumu # biga # jandarma # kış # akdeniz # kuvvetli rüzgar