Elektrik faturaları protesto edildi

Yurdun bir çok noktasında yüksek gelen faturalar protesto ediliyor. Eylemlerde Vatan Partisi'nin elektrik kamulaştırılsın programı öne çıkıyor. Mardin Kızıltepe'de vatandaşlar elektrik şirketlerinin kamulaştırılması için sokağa çıktı. Özel elektrik şirketi DEDAŞ'a tepki gösteren yurttaşlar faturalarını ödeyemez hale geldiklerini söyledi.

Elektriğe gelen yüzde yüz 27'lik zam faturaların tutarını kat be kat artırdı. Vatandaş ödeyemez hale geldi.

Yurttaşlar bir çok noktada elektriğin kamulaştırılması için eylem düzenliyor.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde özelleştirmeye karşı yapılan eylemden sonra Mardin’in en büyük ilçesi Kızıltepe’de de yurttaşlar sokağa çıktı.

Vatandaşlar özel elektrik şirketi DEDAŞ'ın binasına yürüdü, tepkilerin hedefinde şirketin yöneticileri vardı. Hükümete de kamulaştırma çağrısı yapıldı.

Enerji şirketlerinin kamulaştırma eylemleri Diyarbakır’a da sıçradı. Ergani ve Silvan ilçelerinde de yurttaşlar toplanarak yüksek faturaları protesto etti.

Esnaf da elektrik fiyatlarına dayanamıyor. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde 3 yıldır lokanta işleten Faruk Akbaş'a ocak ayı elektrik faturası 42 bin 33 lira 60 kuruş geldi.

İşletmesinde 33 kişiyi istihdam eden Akbaş, asgari ücrete yapılan zam ve sigorta giderlerinin artması ile zor durumda kaldı.

# zam # elektrik # eylem # esnaf # enerji # kamulaştırma # fatura # elektrik faturası # yüksek fatura # elektrik fatura