Dereler taştı, ağaçlar devrildi

Türkiye’nin dört bir yanında kara kış etkili olmaya devam ediyor. Bazı yerlerde şiddetli fırtınadan çatılar uçarken bazı illerde de uzun süren sağanak yağışlar dereleri taşırdı, tarım arazilerini su bastı.

Türkiye'nin kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oldu. Yağışlar zaman zaman etkisini arttırarak vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Antalya'da kent merkezinde şiddetli rüzgar vardı. Konyaaltı Sahili ve falezlerde dev dalgalar oluştu. Kaleiçi Yat Limanı'nda bekleyen balıkçılar, teknelerinin dalgalardan korumak için çabaladı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde de Ergene Nehri taştı, bir köy yolu ulaşıma kapandı, tarım arazileri su altında kaldı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, aşırı yağışla karlar hızla eridi. Ergene Nehri'nin kollarından biri olan Çorlu Deresi taştı. Sağlık Mahallesi ile Sarılar Mahallesi'ni birbirine bağlayan Çorlu Deresi köprüsü, derenin taşması sonucu sular altında kaldı. Köprü, yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde de şiddetli sağnak etkili oldu. Düğerek, Yaraş, Ortaköy, Yeniköy mahalleleri ile Karabağlar Yaylası mevkisindeki tarım alanlarını su bastı.

Karaman'da da fırtına günlük yaşamı vurdu. Öğrenci yurdunun çatısı uçarak yola düştü. O sırada yolun boş olması faciayı önledi. Bölgede güvenlik önlemleri alındı. Kentte fırtınayla devrilen çok sayıda ağaç aydınlatma direklerine hasar verdi.

Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesimi ile Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde kar ve sis etkili oluyor. Anadolu Otoyolu'nun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler, D-100 kara yolunda ise Abant Kavşağı, Bakacak, Elmalık ve Karanlıkdere mevkilerinde sürücülerden dikkatli olmaları istendi. Güzergahlarda sis nedeniyle görüş mesafesi 35 metreye kadar düştü.

# sağlık # fırtına # türkiye # antalya # meteoroloji # sağanak # Tekirdağ # kar # muğla # Çorlu # Hava durumu # yağmur # kış # bolu # kırklareli # karaman # rüzgar # konyaaltı # menteşe # ergene nehri # günlük