Batı'nın işgal söylemi Kiev’i kızdırdı

ABD'li yetkililer ve Batı medyasının işgal histerisi, Ukrayna’da rahatsızlık yaratıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın ülkesini işgal edeceğine dair bir kanıt göremediğini söyledi. Zelenski, "işgal olacak diyenler göstersin" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin kanıtsız işgal söylemi, Ukrayna’yı kızdırdı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan peş peşe yaptıkları açıklamalarda, Rusya’nın Ukrayna’yı her an işgal edebileceğini öne sürerek, Amerikan vatandaşlarına ülkeyi terk etme çağrısı yapmıştı.

ABD ve Batı medyasının körüklediği işgal söylemlerine Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'den bir kez daha tepki geldi. Zelenski, “Rusya Ukrayna'yı işgal edecek diyenler, kanıt göstersin” dedi:

- Medyada topyekûn bir savaşa dair aşırı fazla bilgi olduğunu düşünüyorum. Eğer sizin veya bir başkasının elinde Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'yı işgal edeceği yönünde yüzde 100 güvenilir bilgi varsa, lütfen bunu bizimle paylaşın. Şu an halkın en büyük düşmanı, ülkemizde panik yaşanması. Ve tüm bu bilgiler sadece panik yaratıyor, bize yardımcı olmuyor.

ABD merkezli Politico Dergisinde yer alan bir makalede, ABD Başkanı Biden’ın, Avrupalı liderlere, sözde Rusya işgalinin 16 Şubat'ta başlayacağını söylediği öne sürüldü. Dergi, söz konusu haberi ismini belirtmediği kaynaklara dayandırdı.

Politico Dergisinde son dönemde çıkan Rusya-Ukrayna haberlerinin çoğu " Lockheed Martin tarafından sunulmuştur" ibaresiyle yayınlanıyor. Gazetenin "ulusal güvenlik" köşesinin sponsoru olan Lockheed Martin dünyanın en büyük silah imalatçılarından biri…

# abd # rusya # amerika # Ukrayna # Devlet # batı # Biden # Ulusal # tepki # işgal # Lockheed Martin # ABD Ukrayna # Zelenski