Sapanca Gölü'nde manzaralı cam teras

Kocaeli'nde Sapanca Gölü manzaralı cam teras doğa turizminin çekim merkezi oldu. Kartepe ilçesinde bulunan cam tabanlı seyir terasından, 2021'de, 363 bin kişi etrafı izleme imkânı buldu.

Kocaeli'nde Orman Genel Müdürlüğüne ait C tipi mesire alanı içerisinde bulunan Sapanca Gölü manzaralı seyir terası, Kartepe'nin en önemli çekim merkezleri arasında yer alıyor. Yerden yüksekliği 185 metre, cam taban alanı 105 metrekare olan seyir terası, dört mevsim boyunca kullanılabiliyor.

Kartepe'nin eşsiz doğasında yaşanan mevsim değişimlerinin en iyi izlendiği mekân, kış aylarında Samanlı Dağları'nın karla kaplı ormanlarına farklı bir açıdan tanıklık etme imkânı sunuyor.

Salgın döneminden sonra normalleşmeyle ciddi talep gördü. Etrafı izlemek için cam terası 2021'de 363 bin 145 ziyaretçinin kullandığını kaydedildi.

Tesise gelen ziyaretçilerin yüzde 55'i ise yabancılardan oluşuyor. Turistler genellikle Orta Doğu ülkelerinden geliyorlar. Amerika'dan, Çin'den, Türk Cumhuriyetleri'nden, Rusya'dan ve Avrupa ülkelerinden de ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.

Tesis yılın dört mevsimi ziyaretçilerine eşsiz manzaralar ve güzellikler sunuyor.

# Kocaeli # gol # rusya # amerika # kocaeli # türk # avrupa # doğu # kış # salgın # sapanca # manzara # sapanca gölü # cam teras # teras