Isparta'da çiçek seraları çöktü

Özelleştirmenin karanlıkta bıraktığı Isparta’da, yoğun kar yağışının ardından seralar ayağa kalkmayı bekliyor. Kentte kar yağışı nedeniyle çiçek seraları çöktü. Üreticinin zararı büyük. Sektör, Isparta’nın afet bölgesi ilan edilmesini ve üreticinin zararının karşılanmasını istiyor.

Yoğun kar yağışının ardından yıkılan seralar ayağa kalkmayı bekliyor.

Isparta, son yılların en yoğun kar yağışını almış, kente günlerce elektrik verilememişti. Özelleştirmenin karanlıkta bıraktığı kentte kar, çiçek seralarının çökmesine neden oldu. Üreticinin zararı büyük.

Çiçek seraları kar altında kaldı. Yaz dönemi için hazırlıkların yapıldığı, fidelerin ekildiği seralar, kullanılamaz hale geldi. Sulama ve ilaçlama sistemleri de zarar gördü.

Çiçek üretimiyle Antalya merkezli ihracatı önemli oranda destekliyor. İhracatı artırıcı bir sektör olan kesme çiçekte, girdi maliyetlerinin katlandığı, enerji maliyetlerinin daha da ağırlaştığı üretim koşullarında, ihracatta zora girdi.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, olası kayba dikkat çekti. Başkan Yılmaz, bölge üreticisinin talebini dile getirdi.

# Isparta # antalya # ekonomi # kar # elektrik # ihracat # sera # Hava durumu # çiçek # kış # ithalat # İsmail Yılmaz