İBB yönetimine ''karar özetleri'' tepkisi

İBB Meclisi Şubat ayı toplantısında konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, karar özetlerini resmi ilan hakkı olan gazetelerde yayınlatmayan İBB yönetimini eleştirdi. Volkan Yılmaz ayrıca tasarruf tedbirleri ve salgın nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan yerel basına mutlaka destek verilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat Ayı Toplantısı'nda konuştu.

İBB, Cumhur İttifakı Gurubu olarak verilen teklifin oy birliğiyle geçmesine rağmen, meclis kararlarını resmi ilan hakkı olan İstanbul gazetelerinde yayınlatmayan İBB yönetimini “ Meclis karar özetleri ile ilgili bir korkunuz mu var?” sözleriyle eleştirdi.

Kasım ayından beri bir değişiklik olmadığını belirten Yılmaz, tüm belediyelerin bu karara uyduğunu ancak İBB’nin yok saydığını ifade etti.

Geçtiğimiz eylül ayında, Tevfik Göksu başkanımla birlikte gruplarımız adına bir önerge vererek, Meclis Karar özetlerinin resmi ilan yayınlayan gazetelerimiz aracılığıyla halkımıza duyurulmasını teklif ettik. Geçtiğimiz Kasım ayında da her iki komisyonun uygun görüşü ile meclise gelen bu önerge, tüm parti gruplarının desteğini alarak oy birliği ile kabul edildi.

Verilen karara uyulması için İBB yönetimine seslenen Yılmaz, 16 milyon İstanbullunun meclis karar özetlerini görmeye hakkı olduğunu vurguladı:

Lütfen bizlere, tasarruf tedbirleri, bütçe yetersizliği gibi nezdimizde zerre hükmü olmayacak mazeretlerle gelmeyin. Gazetecilere üstü kapalı ödenenleri de, gazetelere reklam adı altında verilenleri de, balya balya alınıp büfelerinde dağıtılan gazeteleri de, Youtuberlara ödenen paraları da, reklam ve tanıtım için ayrılan rakamları da hepimiz çok iyi biliyoruz. Niyetim asla bunları tartışmak ve gündeme getirmek değil. Sizleri karanınızın arkasında durmaya davet ediyorum! Ben, Cumhur İttifakı olarak verdiğimiz önergenin ve oyun arkasında duruyorum ve yüksek sesle soruyorum; meclis karar özetlerini neden yayınlatmıyorsunuz? Bir korkunuz mu var? Söyleyin bilelim, söyleyin de 16 milyon İstanbullu öğrensin.

Basının önemine vurgu yapan MHP'li Yılmaz Volkan Yılmaz salgın ve yüksek kağıt fiyatı nedeniyle ekonomik zorluklar yaşayan yerel basına destek çağrısı yaptı.

Basın, demokrasimizin en önemli unsurlarından biridir. Bürokrasiyle vatandaşlarımız arasında köprü vazifesinde olan basın mensuplarımıza katkı sunacak çalışmalar ivedilikle hazırlanmalıdır. Elbette öncelikli muradımız, tasarruf kapsamında olan abonelik ve ilan yasağının yeniden düzenlenmesine yönelik olmalıdır. Ayrıca belli kriterler göz önünde bulundurularak yapılacak bir çalışma ile yerel basına mutlaka destek verilmelidir.
# İstanbul # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # ekrem imamoğlu # mhp # parti # gazete # millet ittifakı # tevfik göksu # belediye # cumhur ittifakı # basın # Volkan Yılmaz