Sınır bölgesi Mehmetçik'e emanet

Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Hakkari’nin Irak sınırındaki Derecik ilçesinde 2 bin 220 rakımlı üs bölgesinde görevli Mehmetçik, düşmana korku, dosta güven veriyor. PKK'lı teröristlerin geçiş güzergahı olarak kullandığı alanları terör tehdidinden arındıran askerler, bölgede huzuru tesis ediyor.

Derin vadiler, sarp dağlar, karla kaplı araziler ve çetin kış şartları onları durdurmuyor.

Sınır güvenliği için, gece gündüz demeden teyakkuzdalar.

Irak sınırında fedakarca görev yapan askerler, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü zirvelerde teröristlere göz açtırmıyor.

Hakkari’nin Derecik ilçesinde sınır hattında görevli askerler, daha önce PKK’nın geçiş güzergahı olarak kullandığı bölgeleri terör tehdidinden arındırdı. 92 üs bölgesi ve 18 taburla 171 kilometrelik hudut hattını tamamen kontrol altında tutuluyor.

Mehmetçik, teknolojik imkanları ve hareket kabiliyetleriyle düşmana korku, dosta güven veriyor.

Yerli ve milli insansız hava araçları ve Atak helikopterlerinin yanı sıra "Şahin Gözü" olarak nitelendirilen keşif ve hedef gözetleme teknolojisi sayesinde sınır hattında kuş uçurtulmuyor. "Hudut kartalları", zorlu kış şartlarına rağmen terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Mehmetçik, teröristlerin sözde karargah olarak kullandığı alanları ateş altına alıyor. Barınma alanları olan Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerinden gelen tehditleri anında bertaraf ediyorlar.

Bölgede terör varlığını sona erdiren askerler, sağladıkları huzur ortamıyla da bölge halkının büyük desteğini alıyor.

Balkaya Dağları'nda konuşlu Şehit Uzman Onbaşı Hüseyin Mertoğlu Hudut Karakolu'nda 7 yıldır görevli olan er Beytullah Büyükçoban, vatanı korumaktan onur duyduğunu söyledi.

# Hakkari # mehmetçik # Türk Silahlı Kuvvetleri # pkk # tsk # sınır # terör # msb # Milli Savunma Bakanlığı # asker # Derecik