ABD ateşle oynuyor

ABD başkanı Joe Biden, Ukrayna ile ilgili asılsız iddialarına devam ediyor. Saldırı için önce 16 Şubat tarihini veren Biden şimdi de 20 Şubat'a işaret etti. Öte yandan Moskova'nın diplomasi trafiği de yoğun. Belarus Devlet Başkanı ile görüşen Rus lider Putin, pazar günü de Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüşecek.

ABD Ukrayna üzerinden kışkırtmalarına devam ediyor. ABD Başkanı Joe biden saldırı için yine tarih verdi.

Biden yaptığı açıklamada, " Rusya’nın önümüzdeki günlerde Ukrayna’ya saldırmayı planladığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Önce 16 Şubat tarihini veren Biden iddiaları tutmayınca yeni tarih olarak 20 Şubat'a işaret etti.

Biden, Rus güçlerinin Kiev'i hedef alacağını söyledi. Biden, işgal tehlikesine karşı Rusya'ya, müttefikleriyle yaptırımları hazırladıklarını belirtti. Joe Biden, "Ukrayna'ya asker göndermeyeceğiz ama desteğimiz sürecek." dedi.

Açıklamalar peş peşe gelirken hem ABD hem de Rusya'nın diplomasi trafiği de oldukça yoğun.

ABD Başkanı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 24 Şubat'ta Avrupa'da görüşme yapacağını söyledi.

Biden ise 24 Şubat'ta G7 liderleri ile Ukrayna konusunu görüşmek üzere çevrimiçi bir toplantı yapacak.

Kremlin'den de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in temasları ile ilgili açıklama geldi. Sözcü Dmitriy Peskov, Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile 20 Şubat Pazar günü bir telefon görüşmesi yapacağını duyurdu.

KREMLİN'DE KRİTİK ZİRVE

Öte yandan Kremlin'de kritik bir zirve yapıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kremlin’de bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Belarus’ta gerçekleştirdiğimiz tatbikatlar kimse için bir tehdit oluşturmuyor” ifadelerini kullandı.

DONETSK'TE PATLAMA OLDU

Gelişmeler sürerken, Donetsk'te hükümet binası yakınında bir araçta patlama meydana geldiği bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski Münih Güvenlik Konferansı'na katıldı

Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşma yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırından kuvvetlerini çekmediğini, aksine güçlendirdiğini, çatışma riski bulunduğunu belirtti.

# rusya # Ukrayna # Putin # güvenlik # cumhurbaşkanı # asker # Devlet # joe biden # belarus # işgal # telefon # kiev # şubat # Aleksandr Lukaşenko