Müsilaj canlı popülasyonunu olumsuz etkiledi

İstanbul Üniversitesi'nde görevli bilim insanlarının yürüttükleri araştırmalara göre deniz salyası Marmara'daki deniz yaşamını olumsuz etkiledi. Deniz salyası nedeniyle mercan ve sünger sayılarında ciddi azalmalar oldu.

Marmara'daki deniz yaşamında salyanın yıkıcı etkisi araştırılıyor.

İstanbul Üniversitesi'nin yürüttüğü, TÜBİTAK destekli araştırmanın ilk verilerine göre deniz salyası Marmara'daki mercanları ve süngerleri olumsuz yönde etkiledi.

Doç. Dr. Nur Eda Topçu ve ekibi, Marmara Denizi Prens Adaları bölgesinde yaşayan yumuşak mercanlar ve süngerler üzerindeki etkisini araştırıyor.

Prens Adaları bölgesinde 9 istasyonda dalış yaparak sünger, mercan ve hidrozoa gözlemleyen bilim insanları, "Salya sonrası ne hayatta kalmış?, "Ne kadar var?", "Nerede dağılım gösteriyor" sorularına yanıt arıyor.

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Topaloğlu, salyanın Marmara'nın dip yapısındaki etkilerini anlattı.

Doç. Dr. Nur Eda Topçu, özellikle Büyükada'nın arkasında daldıkları noktayı örnek göstererek, sünger sayılarındaki azalmalara dikkat çekti.

# istanbul # Müsilaj # deniz salyası # istanbul üniversitesi # popülasyon