Antalya'da küçükbaş hayvan ölümlerinde korkutan tırmanış

Antalya’da küçükbaş hayvancılık tehlike altında. Korkuteli ilçesi Yelten Köyünde yeni doğan kuzu ve oğlaklar telef oluyor. Numune alındı, analiz için gönderildi ancak ölümler artarak devam ediyor. Besiciler günden güne artan vakaların incelenmesini, kullandıkları ithal yemin de araştırılmasını istiyor. Çünkü bu vakalara çare bulunmazsa binlerce yeni doğan telef olabilir.

Kamera: Devrim Dönmez

Oğlaklar ve kuzular telef oluyor. Bölgede ağıllarda ahırlarda nedeni bilinmeyen yeni doğan ölümleri artıyor. Küçükbaş hayvancılığın tehlikede olduğu bu yer, Antalya’nın Korkuteli ilçesi.

Küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu Yelten köyünde besiciler çaresiz.

Teşhis edilemeyen hastalık için yazılan düzinelerce ilaç da bu yokluk günlerinde boşa gitti.

Ölen yavrulardan numuneler alındı. Analiz için Konya Üniversitesi’ne gönderildi. Ancak süreç ağır işliyor. Besiciler, sonuçların hızlandırılmasını istiyor.

Besiciler salgın endişesi duyuyor. Yetkilileri göreve çağırıyor.

Besicilerin maddi zararı büyük. Köylünün, borçları boyunu aşmış. Üstüne bir de bu kayıplar belini büküyor. Onlar gözü gibi baktıkları hayvanlarının kurtarılmasını istiyor. Acil çözüm bekliyorlar.

# Antalya # Küçükbaş hayvancılık # antalya # Konya # hastalık # salgın # kuzu # çözüm # yavru # korkuteli # telef # oğlak