Perinçek'in yazısı yeniden gündem oldu

Rusya'nın ABD ve NATO kuşatmasına karşı başlattığı askeri operasyonuna karşı Atlantik güdümlü sözde savaş karşıtlığı yapılıyor. Bu savaş karşıtlığı Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonlarında da ortaya atılmıştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2018 yılında “Savaş Karşıtlığı” örtüsü altında yürütülen kampanyayla ilgili bir yazı kaleme almıştı. İşte o yazının ayrıntıları...

Rusya'nın NATO'ya karşı başlattığı askeri operasyon hedef alındı. Atlantik güdümlü sözde savaş karşıtlığı ortaya atıldı.

Ukrayna topraklarını NATO ve ABD'nin askeri olarak suiistimalinden kurtarmak isteyen Rusya'ya karşı kışkırtıcı propaganda çalışmasına başlandı. Benzer kışkırtma Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonlarında da yapılmıştı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2018 yılında “Savaş Karşıtlığı” örtüsü altında yürütülen kampanyayla ilgili bir yazı kaleme almıştı. TSK'nın Afrin'e yaptığı harekatının haklı ve insancıl olduğunu ifade etmişti:

- Bugün Afrin Harekâtına karşı “Savaş Karşıtlığı” örtüsü altında yürütülen kampanya, hangi niyetle yapılırsa yapılsın, nesnel olarak insanlık karşıtıdır. ABD emperyalizmine hizmet eden her davranış, bugün insanlığa karşıdır. Bugün Türkiye’de “savaş karşıtlığı”, PKK/PYD’yi Türk Ordusunun pençesinden kurtarmak içindir ve ABD emperyalizminin hizmetindedir. İnsanlık için bugün en insancıl eylem, ABD emperyalizminin insanlık düşmanlığına dur demektir. Mehmetçik işte bunun için savaşıyor. Afrin Harekâtı, haklıdır, insanlık içindir ve insancıldır.

Perinçek, Aydınlık Gazetesi'nden yayımlanan yazısında "Düşününüz haklı bir savaşta, milyonlarca emekçiyi, bütün bir milleti, hatta bazen bütün bir insanlığı ayak altında kalmaktan kurtarıyorsunuz. Haklı savaş, insanlığın en insancıl eylemidir." ifadelerine de yer vermişti:

- Türk Ordusunun Afrin Harekâtıyla birlikte “savaş kötüdür” , “savaş insanlık karşıtıdır” diye bir kampanya başladı. “Savaşa Hayır” diyenler, ABD emperyalizminin zulmüne ve terörüne evet diyorlar. Cephe gerisinde bozgunculuk yapıyor, Mehmetçiğe karşı ABD’nin psikolojik harekâtında görev yürütüyorlar. ABD emperyalizminin kan dökücülüğünün “insancıl” müdafaası işte böyle yapılıyor! Bir kısım yufka yürekli bilinçsiz de onlara alet oluyor.ABD emperyalistleri, Irak’ta 1,5 milyon, Suriye’de 300 bin insanın kanına girdiler. Devam etseler, Batı Asya’ya insanlık mı gelecek?

Perinçek asıl savaşın ABD emperyalizmine ve piyonlarına karşı yürütüldüğüne dikkat çekti:

- 93 Harbinde Erzurum Tabyasında direnmekten daha insancıl bir eylem var mıydı?Çanakkale Savaşından daha insancıl bir eylem var mı?Birinci Cihan Savaşının devamı olan İstiklâl Savaşımızdan daha insancıl bir eylem gösterin, var mı? Bugün Afrin Harekâtıyla ABD emperyalizmine ve piyonlarına karşı savaş, bir insanlık savaşı değil de nedir?

Vatan Partisi Lideri "Haklı savaş, insanlığın en insancıl eylemidir." vurgusu yaptı:

- Atatürk, 25 Nisan 1915 günü saat 10.00’da Conk Bayırı’nda askerlerine “Size ölmeyi emrediyorum” dedi. Vatan Savaşında ölmek, milleti insanca yaşatmak için ölmektir. Vatan için ölmek, en insancıl eylemdir. Aynı Atatürk, Kocatepe’ye çıktı ve oradan tarihimizin en insancıl emrini verdi: “Türkiye Büyük Millet Meclisi Orduları, ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri!”Atatürk, emperyalist orduları çiçekle karşılasa, o zaman mı insancıl olacaktı?Savaş, başka çare kalmadı mı, insanlık için biricik çaredir.))

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # Perinçek # pkk # pyd # Doğu Perinçek # nato # türk ordusu # doğu # emperyalizm # Vatan # Partisi # askeri # afrin harekatı