Rus askerleri Türk çocukları kurtardı

Ukraynalı militanlar tarafından yakılan bir araçtan 3 Türk çocuğunu Rus askerleri kurtardı. Rus askerleri, ölmek üzere olan çocuğu Kırım'daki bir hastaneye yetiştirerek hayata tutunmasını sağladı. Söz konusu haberi Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından paylaştı.

Rusya'nın Ukrayna'daki harekatı devam ederken bir Türk ailesinin başına gelenler ve Rus askerlerinin onlara yaptığı yardım ortaya çıktı. Söz konusu haberi Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından paylatı.

Habere göre, 28 Şubat günü Herson'dan Nikolaev'e tahliye için giden bir Türk ailesinin aracı havalimanı yakınlarında Ukraynalı militanlar tarafından ateşe verildi.

Ukrayna vatandaşı olan anne olay yerinde hayatını kaybederken, Rus ordusuna bağlı askerler kendilerini siper yaparak yaralı çocukları bölgeden kurtardılar.

Rus askerleri özel bir operasyonla, bir kurşunun ön kolundan girdiği ve durumu ağır olan yaralı çocuğu özel operasyonla Kırım'daki Krasnoperekopsk Hastanesi'ne götürdüler. Hastanedeki ilk tedavisinin ardından çocuk, Simferopol'daki çocuk hastanesine nakledildi.

Kırım doktorları Türk çocuğunun durumu için iki gün yoğun çaba sarfederken, küçük çocuğun hayata tutunmasını sağladılar.

Kırım makamları da diaspora aracılığıyla Türkiye'deki akrabalarına ulaşmalarına yardımcı olurken, çocuğun ailesi yaptığı açıklamada Rusya Silahlı Kuvvetlerine ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e teşekkür etti:

- Burada Rusya Silahlı Kuvvetlerine çok teşekkür ediyorum. Bu ortamda çocuğu buraya acil yetiştirmemiş olsaydı, Herson'da kalsaydı, bu çocuğun yaşama şansı yoktu. Getirdikleri için teşekkür ederim. Hastanede gerekli hassasiyetleri göstermişler. Burada ayrıca sayın Putin'e de teşekkür ediyorum. Sivil halka, bu kadar hassas davrandığı için böyle hassas talimatlar verdiği için kendisine teşekkür ediyorum.

# ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # sosyal medya # Putin # türk # tahliye # asker # Devlet # rus # kırım # rusya savunma bakanlığı # Herson