MHP'li Yalçın'dan Yeniçağ'ın yazısına tepki

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in ''NATO'nun Doğu'ya genişlemesi Türkiye için de tehdittir'' tespiti, MHP lideri Bahçeli'nin ''NATO'nun, doğuya genişleme stratejisi kesinlikle gözden geçirmelidir'' çıkışı Yeniçağ Gazetesi'nde gündem oldu. Köşe yazarı Orhan Uğuroğlu, ''Bahçeli ve Perinçek aynı fikirdeler iyi mi?'' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Uğurlu'ya MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yanıt verdi. Yalçın, ''Perinçek veya bir başkası doğruda MHP Lideri Sayın Bahçeli'yle birleş

İki liderin NATO'nun doğuya genişlemesi tespitleri üzerine Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, AK Parti, MHP, Vatan Partisi ve BBP siyasetlerini değerlendirdi. Uğuroğlu, ''Bahçeli ve Perinçek NATO'yu eleştiriyor, Erdoğan ve Destici NATO'yu göreve çağırıyor'' ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu yazısına da ''Bahçeli ile Perinçek aynı fikirdeler iyi mi?'' başlığı attı. Amacı ise Türkiye Gemisinde yer alan liderlerin ayrı fikirlere sahip olduğunu dikkat çekmekti. Ancak Uğuroğlu'nun üslubu MHP'nin tepkisine neden oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Yeniçağ'a Fitneçağ, yazar Uğuroğlu'na da Uğursuzoğlu diyerek hitap etti. Sosyal medya hesabından Yeniçağ ve Uğuroğlu'na yanıt veren Yalçın, ''Perinçek veya bir başkası doğruda MHP Lideri Sayın Bahçeli'yle birleşiyorsa bu ancak olumlu yorumlanır. Buradan Fitneçağ'ın tefrika kumkuması yazarına ekmek çıkmaz'' ifadelerini kullandı.

NATO'nun doğuya ilerleyişini durdurmak için Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesini Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek haklı bulmuş ve harekâtın Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de rahatlattığını vurgulamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise ''dünya barışı için biz de NATO'nun genişlemesini istiyoruz'' demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise TBMM'deki Grup Toplantısında, NATO'nun doğu ilerlemesinin riskli olduğuna dikkat çekmişti.

# istanbul # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # mhp # ak parti # vatan partisi # tbmm # nato # Devlet # Bahçeli # askeri # bbp # Orhan Uğuroğlu # destici