ABD'li bankadan Brent petrol tahmini

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatı sürerken, ABD Merkezli yatırım bankası JP Morgan'dan petrolde yükselişin süreceği tahmini geldi. Banka, Rusya'nın petrol arzının kesintiye uğramaya devam etmesi durumunda Brent petrolün yılı 185 dolarda tamamlayabileceği öngörüsünde bulundu.

Rusya'nın Ukrayna harekatı ile birlikte 120 dolara yaklaşan Brent Petrol ile ilgili kritik bir tahmin geldi.

ABD merkezli yatırım bankası JPMorgan, petrol fiyatlarının yıl sonunda 185 dolara çıkabileceği tahmininde bulundu. Artışa gerekçe olarak da Rusya kaynaklı arz sorunlarının devam etmesi gösterildi.

JPMorgan analistlerinin değerlendirmesinde Rus petrolünün yüzde 66'sının alıcı bulmakta zorlandığı ifade edildi.

Analistler İran petrolünün piyasaya hızlı bir şekilde dönüş yapamayacağı varsayımıyla kısa vadede arz şokunun çok büyük olacağına dikkat çekti.

Rusya'nın Ukrayna harekatı sornası Uluslararası piyasalarda Brent petrol 118 dolara kadar çıkarak yaklaşık 9 yılın zirvesini görmüştü.

Ülkemizde de petrole gelen zamlar nedeniyle Benzin, Motorin ve LPG fiyatları hızla artmış, peş peşe zamlar pompa fiyatına da yansımıştı.

# abd # rusya # Ukrayna # iran # benzin # ekonomi # fiyat # motorin # banka # petrol # rus # LPG # brent petrol # JPMorgan