Rusya ve Çin'den ortak kart hazırlığı

ABD merkezli finansal hizmet şirketleri Visa ile Mastercard, Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldıklarını açıkladı. Rusya, ülkede bu kartlarla yapılan işlemlerin, Ulusal Ödeme Kartı Sistemi ile gerçekleştirildiğini, bu nedenle yaptırımlardan etkilenmediğini duyurdu. Rusya ve Çin, kendi ulusal sistemleri UnionPay ve Mir ile ortak ödeme sistemi kurmayı değerlendiriyor.

ABD ve batılı kuruluşlardan Rusya’ya yönelik yaptırım açıklamaları gelmeye devam ediyor. ABD merkezli finansal hizmet şirketleri Visa ile Mastercard, Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı.

Rusya ise, ülkede Visa ve Mastercard ile yapılan işlemlerin, Ulusal Ödeme Kartı Sistemi ile gerçekleştirildiğini ve yaptırımlardan etkilenmediğini açıkladı.

Rusya Merkez Bankası’nın açıklamasında, " Rus bankaları tarafından verilen Visa ve Mastercard kartları, son kullanma tarihlerine kadar Rusya’da normal şekilde çalışmaya devam edecek" denildi.

Öte yandan Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, ülkenin ulusal ödeme sistemi Mir'in Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve Orta Asya ülkelerinde kullanılabileceğini duyurdu.

Açıklamada ayrıca Sberbank’ın, Çin’in ulusal ödeme sistemi UnionPay ile ortak kart çıkarmayı değerlendirdiği belirtildi.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # Putin # çin # ekonomi # son dakika # Merkez Bankası # asya # yaptırım # rus # savaş # BAE # son # Şi Cinping # vietnam # Sberbank # MasterCard # Visa # unionpay # Mir