USS George HW Bush Ege'de

Rusya'nın ABD'nin kuşatma planlarına karşı harekatı sürerken Ege hareketli. ABD Atlantik Okyanusu'ndaki donanmasını Ege ve Akdeniz'e kaydırmaya devam ediyor. Bu kapsamda ABD donanmasının en güçlü uçak gemisi olarak nitelendirilen USS George HW Bush, Pire Limanı açıklarında demirledi.

ABD'nin NATO çatısı altında genişleme hamlesine Rusya'nın verdiği yanıt sert oldu. ABD'nin piyonu Ukrayna'da Rus ordusu ilerlerken ABD, kışkırtıcı yeni planlar peşinde.

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Atlas Okyanusu'ndaki donanma kuvvetlerini Akdeniz ve Ege'ye kaydırmaya başladığı ortaya çıkmıitı.

ABD'nin donanması bugünlerde Ege'de seyir halinde. Yeni kışkırtıcı plan çerçevesinde ise ABD donanmasının ve dünyanın en büyük uçak gemisi olarak nitelendirilen, 333 metre uzunluğundaki USS George HW Bush devreye sokuldu.

3 bin 500 askeri personeli ile yüzen bir şehri andıran, bünyesinden 8 avcı filosu yer alan uçak gemisinin Kuzey Ege’ye doğru hareket edebileceği belirtiliyor.

Ege'de Pire Limanı'nda demirleyen uçak gemisinin ne amaçla bölgede olduğuna ilişkin bir resmi açıklama yok. Ancak ABD'li uzmanlara göre, Rusya'nın Türk boğazlarına yönelme ihtimaline karşı ABD uçak gemisini Ege'ye çekti. Aynı isim, Türkiye'nin bu durumda NATO'dan destek isteyebileceğini, uçak gemisinin Karadeniz ve Çanakkale Boğazı üzerinde hava devriyeleri için kullanılacağını ileri sürdü.

ABD'nin bu hamlesi ise NATO namlularının bir kez daha Türkiye'yi hedef aldığını ortaya koydu. Uzmanlara göre hedefte Türkiye var. ABD, NATO şemsiyesi altında Ankara ve Moskova'yı karşı karşıya getirmeye çalışabilir.

# abd # ordu # çanakkale boğazı # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # türk # gemi # donanma # ege denizi # karadeniz # nato # asker # akdeniz # rus # moskova # askeri # Atlantik Okyanusu # pire limanı