''Zelensky'nin kahramanlığı sahtekarlık''

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Zelenskiy yönetimi için siber saldırılar düzenlendiğini söyledi. "Zelensky'nin kahramanlığı en ciddi sahtekarlıklardan biridir" ifadelerini kullanan Zaharova "Artık siber ve bilgi savaşının ne olduğu netleşti. Açık tezahürleri hız kazanıyor." dedi. Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan "Rus işgalcilere ait bir uçak daha Ukrayna topraklarına indi." paylaşımı yalan çıktı. Görüntünün 2015 yılına ait olduğu tespit edildi.

ABD ve Batı medyasının Zelenskiy yönetimini kahramanlaştırma çabalarına Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova'dan tepki geldi. Zaharova "Zelenskiy'nin kahramanlığı en ciddi sahtekarlıklardan biridir" dedi.

Zelenskiy yönetiminin siber saldırılar düzenlediğini söyleyen Zaharova, "Artık siber ve bilgi savaşının ne olduğu netleşti. Açık tezahürleri hız kazanıyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Donbass bölgesindeki gerçekleri ortaya çıkardığını vurgulayan Zaharova, Batı'nın ülkesine karşı propaganda yürüttüğüne dikkat çekti. Zelenskiy'nin kahraman ilan edilmeye çalışıldığını belirtti.

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan " Rus işgalcilere ait bir uçak daha Ukrayna topraklarına indi." paylaşımı yalan olduğu ortaya çıktı. Görüntünün 2015 yılına ait olduğu tespit edildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın Rus uçağı düşürdüklerini iddia ettikleri paylaşımın 2015 yılında Türkiye'nin Suriye'de düşürdüğü uçağın görüntüleri olduğu belirlendi.

Yalan ve kışkırtmacı paylaşım sosyal medyada alay konusu oldu. Görüntüler "ABD kuklası hükümetlerin durumunu da gözler önüne serdi." ifadeleriyle yorumlandı.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # genelkurmay # uçak # rus # dışişleri bakanlığı # işgal # kışkırtma # Zelenskiy # zaharova # Donbass # Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı