Donetsk Kamu Meclisi Başkanı Kofman cepheden anlattı

Donetsk Halk Cumhuriyeti Kamu Meclisi Başkanı cephedeki gelişmeleri anlattı. Aydınlık Gazetesine konuşan Aleksandr Kofman, Ukrayna tarafında savaşanların, ordu mensubu değil Neonazi grupları olduğunu açıkladı.

Rusya, Ukrayna Ordusunun saldırı yeteneğini ilk gün felç etti. Donetsk Halk Cumhuriyeti Kamu Meclisi Başkanı Aleksandr Kofman da saldırıların ordu mensuplarından değil Neonazi grupları tarafından yapıldığını açıkladı.

''2014’TEN DAHA FAZLA NEO NAZİ VAR''

Donetsk Kamu Meclisi Başkanı Kofman Aydınlık Gazetesi’ne Donbass bölgesindeki gelişmeleri anlattı:

- Ukrayna, birçok güçlü füze, top ve hava sistemleri satın aldı. Neonaziler tarafından ölümüne savaşmak üzere bir ideoloji pompalandı. Ukrayna’da 2014’te olduğundan çok daha fazla neo nazi var. Bize karşı gerçek anlamda savaşanlar, Ukrayna ordusuna bağlı neonaziler.

Luganks Halk Cumhuriyeti’nin tamamına yakınının kurtarıldıldığını belirten Kofman, “Ancak Donetsk bölgesinde hala karşımızda Ukrayna askerleri duruyor. Mariupol’de ve köy bölgelerinde de Ukrayna askerleri hala varlar. Doğrusunu söylemek gerekirse Horlivka’da da henüz Ukraynalı askerler bulunuyor” ifadesini kullandı.

''DİRENİŞİ NAZİ TABURLARI SAĞLIYOR''

Kofman Neonazilerin Ukrayna’daki etkinliğine vurgu yaptı:

- Karşımızda gerçek anlamda bir ordu olduğunu söyleyemem. Kesinlikle emir alan bir ordu grubu var. Bunlar Ukrayna’dan emir alıyorlar. Ama bu orduyla karşılaştığımız zaman çok kısa sürede teslim oluyorlar. Tam olarak direnişi ve savunmayı sağlayanlar Nazi Taburları’dır. Nazilerin Azak taburu geçen günlerde 200 sivilin olduğu bir binayı havaya uçurdu. Azov taburları sivil halkın savaş bölgelerinden çıkışlarına izin vermiyor. Onları ‘canlı kalkan’ olarak görüyorlar.

Yabancı savaşçıların Baltık ülkelerinden de geldiğini belirten Donetsk Halk Cumhuriyeti Kamu Meclisi Başkanı Aleksandr Kofman, “Modern savaşa hava kuvvetleri ve topçular öncülük eder. Ama bu çapulcu Nazilerin böyle bir gücü yok. Rahatsız edici ciddi bir savaş gücüne ulaşamayacaklar. 2014’ten beri onlarla savaşıyoruz ve yine savaşacağız” dedi.

# rusya # Ukrayna # saldırı # nato # aydınlık gazetesi # savaş # Sivil # Donbass # Donetsk # Lugansk # neonazi