İzmir ve Muğla 104 göçmen kurtarıldı

İzmir ve Muğla’da Yunanistan’ın Türk karasularına geri ittiği 104 göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı. Karaya çıkarılan göçmenler il göç idarelerine teslim edildi.

Ukrayna krizi liberal batı sisteminin ırkçı maskesini düşürdü. Avrupa ülkeleri, 2 milyona yakın Ukraynalı göçmene anında kucak açtı. Konu Müslüman, Afgan, Iraklı ya da siyahî göçmen olunca liberal batı sistemi duvar örmeye devam etti. O göçmenleri Ege ve Akdeniz’in azgın sularına Yunanistan terk etti, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı kurtardı.

Sahil Güvenlik İzmir ve Muğla açıklarında gece kurtarma operasyonlarına imza attı. Yunanistan’ın Türk kara sularına geri ittiği 104 göçmen ölümden döndü.

İlk operasyon İzmir’de yapıldı. Yunan deniz birliklerinin geri ittiği 77 düzensiz göçmen Çeşme ve Dikili açıklarında lastik bot ve can salında tespit edildi. Sahil Güvenlik göçmenleri kurtararak karaya çıkardı.

Muğla’da da Datça ve Bodrum açıklarında 27 düzensiz göçmen Yunan unsurlarında Türkiye’ye itildi. İki bölgeden düzensiz göçmenler sağ olarak kurtarıldı.

İzmir ve Muğla açıklarında kurtarılarak karaya çıkarılan 104 düzensiz göçmen İl göç idarelerine teslim edildi.

# izmir # türkiye # Ukrayna # operasyon # türk # avrupa # batı