ABD'li muhabirin kışkırtmasına tokat gibi yanıt

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ABD’li CNN International Muhabiri Jomana Karadsheh’in kışkırtmasına adeta tokat gibi yanıt verdi. Karadsheh’in Rusya’nın Ukrayna’da ölümlere neden olduklarını iddia etmesi üzerine Zaharova, 8 yıldır Ukrayna’da olanları görmediklerini belirtti.

Rusya’dan ABD’li gazetecinin kışkırtmasına tokat gibi yanıt geldi.

Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un toplantısı başlamadan önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ilk olarak "Salonda Ukraynalı gazeteci var mı?" sorusunu yöneltti. Salondan ses çıkmaması üzerine açıklamalarda bulunan Zaharova, CNN International muhabiri Jomana Karadsheh ile gergin anlar yaşadı.

Zaharova'ya Rusya'nın Ukrayna'da ölümlere neden olduğuna dair sorular yönelten Karadsheh, konuyla ilgili videolar olduğunu savundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, görüntülerin sahte olduğunu ifade etti. Zaharova, Karadsheh'e Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın videosunu göstererek 8 yıldır Ukrayna'da olanların görülmediğini ifade etti.

- 8 yıldır kör olmaya devam ediyorsunuz. Gerçeğin altına bakmıyorsunuz. Bazen gözlerinizi açmalısınız ya da kör kalın. Siz bana sordunuz. Ben de size cevap veriyorum. Size materyalleri gösterdim bir bakın.

CNN İnternational Muhabiri, Zaharova’nın ısrarına rağmen videoya bakmadı.

# abd # rusya # Ukrayna # antalya # lavrov # tokat # dışişleri bakanlığı # diplomasi # muhabir # Donbass # CNN International # Donetsk # Lugansk # Maria Zaharova