Putin'den kritik müzakere açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile Kremlin'de bir araya geldi. Zelenskiy yönetimiyle yürütülen müzakere sürecinde bazı olumlu değişimler olduğunu söyleyen Putin, konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapacağını ifade etti. Ukrayna’nın sadece Donbass’a değil Belarus’a karşı da saldırı hazırlığında olduğunu vurgulayan Lukaşenko ise "Rusya Federasyonu’nun önleyici saldırısı olmasa, Ukrayna, Belarus’a saldıracaktı” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile Kremlin'de bir araya geldi. Putin Zelenskiy yönetimi ile yürütülen müzakerelerden olumlu mesajlar verdi:

- Ukrayna konusundaki durum hakkında ve her şeyden önce, neredeyse her gün yapılan müzakerelerin şu anda nasıl ilerlediği hakkında sizi mutlaka bilgilendireceğim. Bizim tarafımızdaki müzakerecilerin bana bildirdiğine göre bazı olumlu değişimler var. Tüm bunları size daha ayrıntılı olarak anlatacağım.

Putin, Batı'nın Rusya ve Belarus'a yönelik yaptırımlarına değinen ve iki ülkenin gelişimini yaptırımlar yoluyla kısıtlama girişimleriyle ilgili tüm zorlukları aşacaklarını vurguladı:

- Günümüzdeki olaylarla, bilindik kısıtlamalarla, yaptırımlarla bağlantılı sorunlar elbette var. Ancak daha önce sizinle konuştuğumuz gibi, bizim gelişimimizi kısıtlama girişimleri her zaman uygulandı, şimdi de uygulanıyor. Elbette şu anda daha büyük bir kapsama sahip. Bu zorlukları aşacağımızı ve aksine kendimizi bağımsız hissetmek için daha fazla yetkinlik, fırsat elde edeceğiz.

''SSCB, HER ZAMAN YAPTIRIM KOŞULLARINDA YAŞADI''

Ülkesine yapılan yaptırımları "fırsatlar zamanı" olarak nitelendiren Putin, SSCB'nin her zaman yaptırım koşullarında yaşadığını hatırlattı.

- SSCB gerçekten her zaman yaptırım koşullarında yaşadı, gelişti ve devasa başarılar elde etti. Yaptırımlar, 90 yılından sonra bile Rusya'ya karşı devam etti ve daha sonra Sovyetler Birliği zamanlarından itibaren yeni ve en yeni zamanlara da geçti.

BALARUS LİDERİNDEN UKRAYNA AÇIKLAMASI

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko ise görüşmede, Ukrayna’nın sadece Donbass’a değil Belarus’a karşı da saldırı hazırlığında olduğunu ifade etti. "Rusya Federasyonu’nun önleyici saldırısı olmasa, Ukrayna, Belarus’a saldıracaktı” dedi.

Lukaşenko, Ukrayna’nın Belarus’a saldırmayı planladığını söylediği noktaları harita üstünde Rus mevkidaşına da gösterdi.Lukaşenko, Ukrayna’ya savaşmaya giden yabancı paralı askerlerin Belarus sınırı boyunca ilerleyip Çernobil Nükleer Güç Santrali’ne doğru ilerlediklerini de belirtti.

# rusya # Ukrayna # Putin # ekonomi # Devlet # batı # belarus # yaptırım # SSCB # kiev # Zelenskiy # müzakere # Donbass # Lukaşenko # Donetsk # Lugansk