6. yargı paketi yolda

AK Parti 6’ncı Yargı Paketi için çalışmalarını son aşamaya getirdi. Hazırlanan kanun teklifi ile hakim ve savcı yardımcılığı gelecek. Çevre ve imar değişiklikleri için özel mahkeme kurulacak. Teklifte avukat haklarında da düzenlemeler yer alıyor.

Son aşamaya gelen 6’ncı yargı paketi yolda.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, 7 Mart’ta yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında 6’ncı yargı paketiyle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunum yaptığı öğrenildi. AK Parti’nin Meclis’e bu ay içerisinde sunmayı planladığı pakette hâkim ve savcı yardımcılığı getirilmesine yönelik bir madde yer alıyor.

Hâkimlerin meslek hayatları boyunca ceza ve hukuk hâkimi olarak ayrışmaları ve bu yönde ihtisaslaşmaları sağlanacak. İhtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda ise özel mahkemeler kurulacak.

AVUKAT HAKLARINDA İYİLEŞTİRME

Pakette, avukat stajyerlerinin staj süresince sigortalı olarak çalışabilmelerine ilişkin düzenleme de yer alacak. Kamu çalışanlarının, mesleklerini icra ederken aynı zamanda avukatlık stajı yapabilmelerine imkân sağlanacak.

Zorunlu müdafi ücretleri de artırılacak. Avukatların bilgi ve belge temin etmelerine ilişkin yasal yetkileri genişletilecek. Ayrıca avukatlar, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruları da elektronik ortamda yapabilecek.

SÜRESİZ NAFAKA KALDIRILACAK MI?

Sıkça tartışma konusu olan süresiz nafaka düzenlemesi ise çalışmaları tamamlanamadığı için 6’ncı yargı paketinde yer almayacak.

# adalet bakanlığı # erdoğan # ak parti # bekir bozdağ # hakim # ekonomi # cumhurbaşkanı # ceza # anayasa mahkemesi # avukat # savcı # enerji # son # mart # yargı paketi # Süresiz nafaka