Antalya Diplomasi Forumu devam ediyor

75 ülkeden katılımcıyı bir araya getiren Antalya Diplomasi Forumu devam ediyor. Forumda gazetecilerle bir araya gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Dış Politikadan Sorumlu Danışmanı Hikmet Hacıyev, KKTC'nin tanınma sürecine ilişkin Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtladı. Sürecin takip edildiğini söyleyen Hacıyev, KKTC'nin sorununun kendi sorunları olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan Antalya Diplomasi Forumunda çok sayıda görüşme yapıldı.

Foruma katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Dış Politikadan Sorumlu Danışmanı Hikmet Hacıyev, gazetcilerin sorularını yanıtladı. KKTC'nin tanınma sürecini değerlendirdi.

Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtlayan Hacıyev, sürecin yakından takip edildiğini KKTC'nin sorununun kendi sorunları olduğunu vurguladı.

Antalya Diplomasi Forumunda, Türkiye'nin diplomatik temasları da sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çok sayıda görüşmeye imza attı. Çavuşoğlu ilk olarak Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan görüştü.

Normalleşme adımlarının da konuşulduğu görüşmede Çavuşoğlu, 2 ülkenin özel temsilcisinin iki defa bir araya geldiğini söyledi.

Çavuşoğlu sonrasında Afganistan hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ile de bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Emirhan Muttaki "Tüm dünyaya Afganistan'daki mevcut yönetimle resmi ilişkilerin kurulması için koşulların uygun olduğu mesajını vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ile Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı'nın işletilmesinin de konuşulduğu oldukça verimli bir görüşme yaptıklarını dile getiren Muttaki, Türkiye ile çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, Ekvator Ginesi Dışişleri ve İşbirliği Bakanı Simeon Oyono Esono Angue ile görüştü. Forum 13 Mart Pazar günü sona erecek.

# Antalya # türkiye # Azerbaycan # açıklama # antalya # cumhurbaşkanı # son dakika # Mevlüt Çavuşoğlu # KKTC # Afganistan # Ulusal # çavuşoğlu # diplomasi # mart # Tahsin Ertuğruloğlu # Antalya Diplomasi Forumu # Emirhan Muttaki # Hikmet Hacıyev # kosava