İsmail Demir Ulusal Kanal'a konuştu

Türkiye'nin Savunma Sanayisi, Antalya Diplomasi Forumu'na da damga vurdu. Çeşitli ülkelerin temsilcileri, bakanları Türkiye'nin savunma sanayisinde yaptığı gelişmeler hakkında bilgi aldı. Ulusal Kanal'dan Buse Gençtürk'e konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, S-400, ATAK, Milli Muharip Uçak gibi birçok konuda da merak edilenleri yanıtladı.

Türkiye Savunma Sanayide atak üstüne atak yapıyor. Millilik oranı artıyor. Antalya Diplomasi Forumu'nda da çeşitli ülkelerin temsilcileri Türkiye'nin savunma sanayisindeki gelişmeleri yakından takip etti. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ulusal Kanal'a konuştu.

Birçok konuyu değerlendiren Demir, F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan Milli Muharip Uçak hakkında bilgi verdi.

- Çeşitli ülkülerle baştan beri temaslarda bulunduk uçağın kendisi olmasa da alt sistemleri hakkında somur olarak iş birliği var demek mümkün değil.

10 Mart'ta 6 ATAK helikopteri Filipinlere ihraç edildi. Demir, ABD'nin bazı ülkelere kısıtlama koyduğunu söyledi.

- Adet belli teslimatlar devam edecek. Bu konudaki kısıtımız ABD tarafından ihraç lisansıydı. Ülke bazlı veriyorlar. Pakistan'a verilmezken Filipinlere verildi. Bu kısıt bize değil alıcı ülkeye.

TCG Anadolu gemisi Deniz Kuvvetleri'nin en büyük gemisi olacak. Gemide birçok yerli sistemin kullanılması bekleniyor.

- Denizde güçlü olarak var olacak. Güç aktaracak çok önemli. Barış zamanında da kullanılacak.

Savunma Sanayii Başkanı, S-400'lerin 2. paketi hakkında da bilgi verdi.

- Yeni bir adım beklentisinden çok sürecin kendi için küçük küçük adımları var kendi mecranda gidiyor.

Antalya Diplomasi Forumu'nda savunma sanayinde iş birliklerini artırmak için de temaslarda bulunuldu.

# abd # türkiye # antalya # deniz kuvvetleri # Ulusal # ismail demir # milli muharip uçak # diplomasi # mart # demir # atak helikopteri # Savunma Sanayii Başkanlığı # Antalya Diplomasi Forumu # tcg anadolu # Diplomasi Forumu