''ABD kendine çeki düzen vermeli''

MHP lideri Devlet Bahçeli, dünyaya savaş ve terör ihraç eden ABD’nin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini söyledi. ABD’ye sorulacak çok soru olduğunu ifade eden Bahçeli, Beyaz Saray’ın Irak, Suriye, Afganistan’da yaptığı faaliyetlerinin bu sorular arasında yer aldığını belirtti. MHP Genel Başkanı, Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara Türkiye’nin katılmaması gerektiğini de vurguladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD’nin terör faaliyetlerine dikkat çekti, kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyasi ve Liderlik Okulu 17’nci Dönem Eğitim ve Öğretim Açılış Töreni’ne katıldı. Bahçeli, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP lideri, dünyaya savaş ihraç eden ABD’ye sorulması gereken çok soru olduğunu ifade etti. Bahçeli, ABD’nin terör faaliyetlerine işaret etti:

- ABD, kendisine çeki düzen vermeli. Bu dünyanın ABD'ye soracağı çok soru vardır. Bunlar Irak'tır, Afganistan'dır, Suriye'dir, terörist faaliyetlerdir.

RUSYA'YI HEDEF ALAN YAPTIRIMLAR

Ukrayna’da başlatılan operasyon sonrası Batı’nın Rusya’ya ekonomik tehdidine Türkiye’nin katılıp katılmaması sorusu da Bahçeli’ye yöneltildi. MHP lideri, yaptırıma katılımın doğru olmadığını ifade etti.

- Doğru bir yaklaşım değil. Savaşa girmeden, savaşın öncülüğüne talip olmak, savaşı tahrik etmek gibi yaklaşımlara dikkat etmek lazımdır.

Devlet Bahçeli, Türkiye’nin öncülüğünde Rusya, Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Antalya’da bir araya geldiği zirvenin önemli olduğunu bildirdi. Görüşmeyi “barış adımı” olarak değerlendiren Bahçeli, muhalefete ise toplantıyı eleştirdiği için tepki gösterdi:

- Barış yolunda atılmış bir adımdır. Bu adım iki ülkenin yetkililerini bir araya getirerek müzakerelerin başlangıcını yapmak istemişlerdir. Türkiye'de bazı kesimler bu adımları hazmedememektedir.

THE ECONOMIST’İN KILIÇDAROĞLU MANŞETİ

MHP lideri, İngiliz Dergisi The Economist’in “ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhtemel Rakibiyle Tanışın” diyerek kapağa taşıdığı manşete ilişkin de konuştu. Bahçeli, imzasız yayınlanan makaleyi eleştirdi.

- MHP’nin Genel Başkanı imzasız bildirilere, makalelere aldırış etmez. Artık imza attı mı atmadı mı bunu sormak lazımdır.
# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # mhp # ak parti # antalya # devlet bahçeli # terör # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # millet ittifakı # the economist # Devlet # batı # tepki # yaptırım # savaş # cumhur ittifakı